Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
BİST 9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

CHP’li Akcagöz’den sert eleştiri: “Vatandaş kendini yakıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Sıtkı Aydın adındaki Samsunlu vatandaşın TBMM önünde kendisini yakması olayını masaya yatırdı

CHP’li Akcagöz’den sert eleştiri: “Vatandaş kendini yakıyor”
REKLAM ALANI
14 Ocak 2018 20:35

“HAYAT DEĞİL, ADETA MAHKUMİYET”

Vatandaşın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün daha da arttığını dile getiren Tufan Akcagöz, “İşçi hemşerimizin sağlığının iyiye gittiğini öğrenmek oldukça sevindirici. Bir insanı, canına kıymaya sürükleyen süreci görmezden gelirsek, yaşanan bu olaylar sıradanlaşır. Bu olayın, ekonomik boyutunu görmezden gelemeyiz. İşsizlik demek, eve ekmek götürememek demek. İşsizlik demek, günün ekonomik koşulları nazara alındığında, büyük bir çaresizlik demek. İnsanların bu şekilde bunalıma girmesini anlamak mümkün. Çünkü ülke ekonomisinin durumu ortada. Asgari ücretli, açlık sınırının altında yaşıyor. Yaşadığı, hayat değil, adeta mahkumiyet. Türkiye’de asgari ücretli, adeta bedel ödüyor. Saray’da konfor içinde yaşayan, bin liralık su bardakları kullanan Tayyip Erdoğan, vatandaşın bu derdiyle dertlenmeyeli epey zaman oldu. Asgari ücretli bu şekilde ezilirken, işsiz olanın perişan halini anlatmaya sanırım kelimeler yetmez.” dedi.

“KASA FIRLATANDAN, KENDİNİ YAKANA GELDİK”
Yüzde on bir olarak açıklanan ekonomik büyümenin, bir şehir efsanesi olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, “ Bir tarafta yüzde on birlik büyüme olacak, bir tarafta insanlar işsizlikten, çaresizlikten canına kıymaya kalkacak. Olacak iş mi? Bu ikisinin bir arada olması mümkün değil. İnsanın aklıyla alay ediyorlar. Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na göre, asgari ücretli 42 ay maaşıyla bir araba alabiliyor. Örneklendirmeye bakın. 2001 yılında hatırlayın, bir yazar kasa hadisesi yaşamıştık. DSP hükümetinin sonunu, bu eylemin getirdiği söylenir. Şimdi nerde bu esnaf? Biliyorum ki kan ağlıyorlar. Ama 15 yılda öyle bir noktaya geldik ki, insanlar korkudan dışarı çıkamaz oldular. Belki de çoktan tepkilerini ortaya koyacaklar ama işin sonunda FETÖ’cü damgası yemek bile var. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Aradan 17 sene geçmiş, yazar kasa eyleminden, insanların kendisini yaktığı eylemlere ilerlemişiz. Ancak, her nasılsa yaygın medya, bu son yaşanan olaya kulağını tıkamayı tercih etti. Sıtkı Aydın’a provokatör diyen bile var. Oysaki, borç gırtlakta, işsiz bir vatandaşımız. Ortaya çıkan bu tabloyu asla unutmayın. Ülke iyi idare edilmiyor. Memleket felakete sürükleniyor. O nedenle ülkenin acilen yeni, temiz, düzgün bir iktidar değişikliğine ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi kadroları bunun için hazır. “ diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.