Amasya’da büyük faciadan dönüldü!
Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde hareket halindeyken alev alarak yanan yolcu otobüsü, kullanılamaz hale geldi
Tokat’tan 40 yolcuyla İstanbul’a hareket eden A. Ö. yönetimdeki 52 HF 050 plakalı yolcu otobüsü, Merzifon ilçesi Kayadüzü mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı.
OTOBÜS ŞOFÖRÜ FACİAYI ÖNLEDİ
Motor kısmından başlayan yangını fark eden otobüs şoförü, otobüsü durdurup yolcuları tahliye ederek olası bir faciayı önledi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdü. Motor kısmı ve içerisinde zarar meydana gelen otobüs kullanılamaz hale geldi.
“ŞOFÖRÜN SAYESİNDE CANIMIZI KURTARDIK!..”
Yolculardan N.Y., bir koku gelmesi üzerine şoförün “arabadan çıkın” diye bağırdığını söyledi. Kapıların açılmasının ardından otobüsün boşaltılmaya başlandığını anlatan Y., “Şoförün sayesinde canımızı kurtardık, çok şükür. Allah razı olsun, çok büyük bir olayı şoförün dikkati sayesinde zarar görmeden atlattık” dedi.