Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

CHP’li Neslihan Hancıoğlu’ndan sert eleştiriler ‘ÇİFTÇİ FELAKETE, ÜLKE SEFALETE SÜRÜKLENİYOR’

CHP’li Neslihan Hancıoğlu’ndan sert eleştiriler  ‘ÇİFTÇİ FELAKETE, ÜLKE SEFALETE SÜRÜKLENİYOR’
REKLAM ALANI
26 Kasım 2020 20:23

Tarımsal kredilerini yeniden yapılandırması yönündeki talebi görmezden gelen iktidarı eleştiren CHP Parti Meclisi Üyesi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Millete küfredenin borcunu silip, milletin efendisine haciz gönderen iktidar; çiftçimizi sefalete, ülkemizi felakete sürüklüyor” dedi.

ÇİFTÇİ İÇİN HACİZ UYGULAMASI
Tarım kredi kooperatiflerinden sağladıkları tarımsal kredilere uygulanan yüksek faiz nedeniyle borcu katlanan ve borçların yeniden yapılandırılması talebi iktidar tarafından dikkate alınmayan birçok çiftçi için haciz uygulamasına başlandı. Bu duruma tepki gösteren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Heslihan Hancıoğlu, asli görevi üreticilerin hak ve menfaatlerini korumak olan tarım kredi kooperatifleri üzerinde iktidar tarafından bir siyasal tahakküm oluşturulduğu, bu tahakkümün sonucunda da kooperatiflerle üreticilerin karşı karşıya geldiğine işaret etti.

‘AYLARDIR MECLİS’TE BEKLETİLİYOR’
Neslihan Hancıoğlu, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçların yeniden yapılandırılması amacıyla hazırladığı kanun teklifinin ağustos ayından beri Meclis gündemine alınmadığını vurguladı. Hancıoğlu ayrıca, Meclis’te yasalaştırılan son torba yasada birçok alanda yapılandırmaya gidilirken, tarımsal kredi borçlarına ilişkin yapılandırma taleplerinin iktidar partisi tarafından dikkate alınmadığını da söyledi.

TARIM KREDİ ARACILIĞIYLA…
Neslihan Hancıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu süreçte, Meclis Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun AK Partili başkanı, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada gerçek niyetlerini ortaya koymuştur. Komisyon başkanı, çiftçinin borcunu biriktirerek artmasına neden olacağı ve borç dönüşümünün daha sıkıntılı hale getireceğini iddia ederek ve çiftçileri düşündükleri için yapılandırmaya gitmediklerini söylemiştir. Çiftçisini bu kadar çok seven iktidar, bugün Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla, çiftçinin tarlasını sürdüğü traktörlere haciz getiriyor. Millete küfreden yandaş patronların milyarlarca liralık vergi borlarını silip, milletin efendisine haciz gönderen iktidar; çiftçimizi sefalete, ülkemizi ise felakete sürüklüyor. Bu iktidar çiftçimize adeta, ‘seni gözden çıkardım, üretme!’ mesajı veriyor. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçları zaman kaybedilmeden yapılandırılmalı ve borcun üzerindeki faiz yükü ortadan kaldırılmalıdır.”

Haber: Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.