Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

CHP’li Tufan Akcagöz: OHAL, milli iradeye darbe!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “KHK’larla devlet ve millet yönetiliyor. Bunun hukuk devletinin temel ilkelerini ortadan kaldırdığını zaman zaman anlattık” dedi

CHP’li Tufan Akcagöz: OHAL, milli iradeye darbe!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2018 17:36

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun İl Başkanlığı Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüfek ve CHP’li vatandaşların da katıldığı toplantıda Akcagöz, gündemdeki konulara değiNdi.

OHAL, ÖZGÜRLÜKLERE KARŞI DARBE

Türkiye’nin normal zemininden çıktığını ve 18 aydır OHAL rejimiyle yönetildiğini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Kanun hükmünde Kararnamelerle (KHK) devlet ve millet yönetiliyor. Bunun hukuk devletinin temel ilkelerini ortadan kaldırdığını zaman zaman anlattık. 18 aydır hukuk devletlerinde yaşanmaması gerek şeyler Türkiye’de yaşanıyor.  20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL, milli iradeye, demokrasiye, ,insan haklarına ve özgürlüklere yönelik bir karşı darbe halini almıştır. Darbe ve darbecilerle mücadele için başlayan OHAL gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik, sindirme operasyonuna dönüşmüştür. Her geçen gün baskının sınırı genişlemekte, sağcı ve solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi terörist olarak suçlanmaktadır. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken,  OHAL altında gidilen referandum da mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiştir. Hükümetin baskıları tüm kurumları sarmıştır” dedi.

TEK ADAM REJİMİNE KARŞI

Kış lastikleri ve epilasyon merkezleri ile ilgili düzenlemelerin dahi KHK konusu yapıldığına dikkati çeken Tufan Akcagöz, “Demokratik kitle örgütlerinin, gazetelerin ve dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatlar olmuştur. Böylesi bir ortamda CHP ilk günden bu yana Cumhuriyet’in temel değerlerini savunmaya, baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Biz CHP olarak 15 Ocak 2018 günü Ankara’da düzenlenecek olan OHAL Forumu ile sivil darbenin ülkemizde açtığı derin yarayı bir kez daha haykıracak ve tek adam rejimine karşı duran demokrasiden yana tüm kesimlerin kendilerini ifade edeceği bir buluşmayı sağlayacağız” diye konuştu.

TERME’YE MEYDAN ELEŞTİRİSİ

Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylanacak olan, Terme’de bulunan Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değiştirilmesine yönelik kararı protesto ettiğini söyleyen Akcagöz, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra Terme Belediyesi,  Terme’de bulunan Cumhuriyet Meydanı’nın ismini 15 Temmuz Milli İrade Meydanı yapma noktasında bir karar aldı. Sonra bu karar 1 yıldır Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmedi ancak gün bugündür dediler ve geçen gün komisyon toplasında gündeme geldi. Başka yer bulamadınız, bula bula Cumhuriyet ismini değiştirip yerine 15 Temmuz Milli İrade adını koyacaksınız. Aman bana FETÖ’cü demesinler diye birçoğu çırpınış içerisinde. Cumhuriyet ismini çıkarırsak çok tepki alırız diye düşünmüşler ve Terme’de bulunan meydanın ismini Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı yapalım demişler. Pazartesi günü bu karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylanacak. Büyükşehir Belediye Meclisi çok tehlikeli sularda yüzüyor” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.