Dolar 32,5580
Euro 34,9582
Altın 2.440,16
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

PARMAĞI KOPTU!

Samsun’da sanayi sektöründe çalışan gencin geçirdiği kaza sonucu sol el başparmağı koptu. 8 saat geçmesine rağmen gencin kopan parmağı vücudunun bir başka yerinden alınan damar ile yerine dikildi

PARMAĞI KOPTU!
REKLAM ALANI
16 Kasım 2022 16:44

Samsun’da parmağı kopan 23 yaşındaki Şinasi Yüksel, VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde başarılı operasyon geçirdi. 4 saat süren ameliyatla Ortopedi ve Travmatoloji Opr. Dr. Atakan Telatar tarafından parmağı yerine dikilen Yüksel, 2 ay sonra günlük yaşamında yaptığı el fonksiyonlarına yeniden kavuşabilecek.

PARMAĞI KOPTU!

MİKROSKOP ALTINDA YENİDEN DİKTİLER
Ameliyatta hastanın kesik olan sinirlerini, tendonlarını ve zarar gören kemiği onardığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Opr. Dr. Atakan Telatar, “Sanayide çalışan işçilerimizin sık sık karşılaştığı elden kesik şeklinde yaralanma türüdür bu vakamız. Bu konuda el cerrahları, konuya ilgi duyan plastik cerrahlar ve biz ortopedistler hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hastamızın da parmağında kesik olan sinirleri, tendonları ve kemiğini onardık. Hastamız yaklaşık olarak 1,5-2 ay sonra el fonksiyonlarını günlük yaşantısında sıkıntı yaşamadan kullanabilecek. 3,5-4 saat süren bir operasyon yaptık. Kemik, sinir ve tendonlarını onardık. Diğer kesik olan tüm yumuşak dokuları teker teker mikroskop altında dikmemiz gerekti. Hastamızın başka bir yerinden damar alarak tedavisini gerçekleştirdik” dedi.

PARMAĞI KOPTU!

HASTA: ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM
Hasta Şinasi Yüksel, “Durum biraz ağır olduğu için insanlar ilk anda korkup müdahale edemedi. Sonrasında sağ olsun Atakan hocamızla karşılaştık. Onun yaptığı işlemler sonucunda çok şükür parmağımı kurtarabildik. Soğukkanlılığıyla yaptığı tedavi sayesinde parmağım şu an yerinde. Şu anda iyi hissediyorum. 1,5 ay içinde belki de ağrılarım daha az olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ameliyat sonrası ağrılar beklediğimden çok daha azdı. İyi bir ameliyat geçirdim. Parmağım kopmuştu ve olayın şokuyla üstünden 8,5 saat geçmişti. Bir ağrı, sızı herhangi bir şey hissetmiyordum o anda zaten. Geldiğimiz anda hocamız fazla bekletmeden direkt ameliyata aldı” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.