Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
BİST 9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

CHP’li Zeybek’ten SERT sözler ‘YOLUN SONUNA GELDİLER!..’

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 10 Kasım nedeniyle yaptığı açıklamada, hükümeti sert sözlerle eleştirdi

CHP’li Zeybek’ten SERT sözler  ‘YOLUN SONUNA GELDİLER!..’
REKLAM ALANI
9 Kasım 2020 16:16

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Kurtuluş Savaşımızın Samsun’dan parlayan güneşi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, büyük devrimci, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, karanlıkları aydınlatan ışığımız, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Atatürk’ün, ömrü zaferlerle dolu, her zorluktan daha da güçlenerek çıkmayı başarmış büyük bir mücadele insanı ve engin bilgi birikimiyle entelektüel bir devrimci olduğunu söyleyen Kemal Zeybek, “Çöken bir imparatorluktan, emperyalistlere ve hainlere karşı zorluklar, yokluklar içerisinde mücadele vererek, direniş göstererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, mazlum milletler için de bağımsızlığın, özgürlüğün sembolü olmuştur.
Atatürk, eşsiz cesaretini, akıl ve bilime olan inancıyla harmanlayarak, mücadele azmini diri tutmuş, yobazları, din simsarlarını, küresel emperyalistleri, saltanat sevdalılarını yedi düvelihiç unutamayacakları yenilgilere boğmuştur. Döneminde totaliter rejimlerin, diktatörlerin iktidarına özenmemiş, çağdaş, demokratik, laik Cumhuriyet rejimini büyük bir aydınlanma ve çağdaşlaşma atılımı olarak hayata geçirmiştir” diye konuştu.

ARTIK YOLUN SONUNA GELDİLER
Kemal Zeybek ayrıca, şu ifadeleri kullandı:

“Onun temellerini attığı Cumhuriyet devrimleriyle iktidar koltuğuna gelenler, yıllardır O’nu hafızalardan silmeye, bayramlarını yasaklamaya, manevi mirasım dediği akıl ve bilimin rehberliğini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Fakat artık görüyoruz güçleri kalmadı, devrimin aydınlattığı ışık karanlıklarını, cahilliklerini, ihtiraslarını boğdu, yolun sonuna geldiler. Son yıllarda altlarından kayan koltuklarına tutunmak için göstermelik de olsa O’na sarılmaya başladılar. Gerçek Atatürkçü biziz bile dediler. Ne de olsa takiyye en iyi bildikleri sanat. Ustanın etrafından yanaşmalar, yardakçılar bir, bir tüyüyorlar, en yakınındakiler suç ortaklığından vazgeçiyor.

BÜYÜK BİR ÖZLEM VE ŞÜKRANLA…
Türkiye Cumhuriyeti Devriminin büyük önderi Atatürk’ü vefatının 82.yıldönümünde büyük bir özlemle ve şükranla anarken, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’nin her şeye rağmen kindar, dindar nesiller elinde değil fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller elinde Cumhuriyet’in 100’üncü yılına doğru emin adımlarla adımlarla ilerleyeceğine inancımız tamdır.”

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.