Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
BİST 9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ÇİFTÇİYE MÜJDE!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, tarımsal destekleme ödemelerinin artırıldığını hatırlatarak, “Üreticilerimize hayırlı olması” ifadelerini kullandı

ÇİFTÇİYE MÜJDE!
REKLAM ALANI
24 Ekim 2022 19:23

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Bereketli Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ovalarıyla bir tarım kenti olan şehrimizde güncellenerek artırılan tarımsal destek ödemelerinin üreticilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
2022 Yılında Yapılacak Tarımsal?Desteklemeler ile 2023 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin 6243 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 20 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, şunları söyledi:

“Söz konusu karar ile ÇKS’ye kayıtlı olarak hububat üreten çiftçilerimize, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre destekleri; rutin ödeme zamanı olan 2023’ün Mart ayı yerine, 2022 yılı içinde ödenecek. Böylelikle, mazot ve gübre desteklerinin ödemelerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilecek. Destekler, çiftçilerimize nakit olarak verilmeyip, Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. Çiftçilerimiz, kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecek. Böylelikle destekleme ödemelerinin doğrudan üretimde kullanılması sağlanarak suiistimallerin önüne geçilebilecek.

FINDIK VE MISIRDA DEKAR BAŞINA 83 LİRA
Düzenlemeyle birlikte, ilimizde üretimi yapılan buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikalede destekleme ödemesi dekar başına 42 TL’den 121 TL’ye, çeltikte 76 TL’den 271 TL’ye, nohut, kuru fasulye ve mercimekte 32 TL’den 96 TL’ye, patates ve soyada 38 TL’den 146 TL’ye ve yağlık ayçiçeğinde destekler 37 TL’den 109 TL’ye yükseltiliyor. Yine ilimizde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan dane mısır ve fındık üretiminde destekleme miktarı dekara 35 TL’den 83 TL’ye, kanolada 28 TL’den 109 TL’ye ve aspirde dekara 28 TL’den 97 TL’ye yükseltilmiştir.

CUMHURBAŞKANINA VE BAKAN’A TEŞEKKÜR
Gerek pandemide ve gerekse bölgesel savaş ve küresel kriz ortamında ‘Sen üret yeter’ diyerek tüm Türkiye’de olduğu gibi bol ürün çeşitliliğine sahip bereketli Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü Ovalarıyla bir tarım kenti olan Samsunumuzda da çiftçimizi desteklemeye devam eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, güncellenerek artırılan tarımsal destek ödemelerinin üreticilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.