Dolar 32,4764
Euro 34,8041
Altın 2.478,29
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Çiğdem Karaaslan: Milletimiz dünya’ya demokrasi dersi verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ”15 Temmuz gecesi milletimiz ülkesi için iman dolu göğüsleri ile namluların önünde durdu. Tanklara karşı kendisini feda eden milletimiz, bir kez daha tarih yazarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi” dedi

Çiğdem Karaaslan: Milletimiz dünya’ya demokrasi dersi verdi
REKLAM ALANI
14 Temmuz 2017 20:13

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesinin zor ve uzun bir gece olduğunu hatırlatan Çiğdem Karaaslan, ”Ama çok şükür o gece milletimiz hemen iradesini gösterdi. Gerçekten bu çok kıymetli ve bunun dünyada bir örneği daha olduğunu düşünmüyorum. Türk milleti olarak zaman zaman ayrışabiliriz, farklılıklarımız olabilir. Şu gerçek ki vatan, millet, bayrak söz konusu olduğunda bu millet hiç düşünmeden birleşebilme iradesine sahip. Bu güçlü irade birilerinin hesap edemediği bir irade. 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun ferasetli duruşu ile tek yürek olarak yine çok büyük bir zafere imza attı. Bu ülkenin vatandaşı olduğum için gurur duyuyorum. Milletin iradesinden öte hiç bir şey olamaz. Milletimizin çok inançlı çok kocaman bir yüreği var. Bu işler tankla tüfekle değil, yürekle sonuca ulaşır” dedi.

TOMA’DAN HALKA SESLENİŞ

15 Temmuz gecesi hain FETÖ’nün darbe girişimine karşı, Cumhuriyet Meydanı’nda on binlerce Samsunlu ile birlikte sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Karaaslan, ”15 Temmuz günü Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile Samsun’umuzda Golf Sahası’nın açılış törenine katılmıştık. Törenin ardından akşam saatlerinde eli kanlı terör örgütünün darbe girişiminin haberlerini aldık. İlk önce Başbakanımız Binali Yıldırım canlı yayına bağlanarak kalkışmadan bahsetti. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayına çıkarak, yaptığı çağrıyla vatandaşları meydanlara davet etti. Bu çağrıyla Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’na on binler akın etti. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan TOMA’nın üzerine çıktık ve Samsunlulara seslendik. Bütün Samsunlular ellerinde Türk bayrakları ile sabaha kadar nöbet tuttu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki dev ekranda darbeci askerlerin teslim alınmasını Samsunlarla birlikte izledikten sonra, olağan üstü toplanma çağrısı yapan TBMM Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya gittik” dedi.

MECLİSTE ORTAK TAVIR

15 Temmuz’da TBMM’de siyasi partilerin tarihe geçecek bir irade sergilediğini ifade eden Karaaslan, ”Çok tarihi günler yaşadık. Bütün milletvekillerimiz tarihe geçecek bir irade sergiledi. Hepsi bir arada o geceyi sabaha kadar mecliste geçirdi. Ne olacağını düşünmeden meclise koşan vekillerimiz oldu. Meclise bombalar yağarken onlar halkın meclisini terk etmedi. Bu çok anlamlı ve bu yönü ile tarihe geçmiştir. Bütün parti milletvekilleri ‘Gün bugündür’ dedi ve o günde hepsi birbirine destek oldu. Omuz omuza, kol kola aynı mücadeleyi birlikte vererek meclisi terk etmedi. Bu dünyaya verilen mesaj açısından da çok anlamlı” dedi.

DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde milletin topyekün darbenin karşısında durduğunu belirten Karaaslan, ”Demokrasi şehitlerimiz oldu. Allah hepsine rahmet eylesin. Onlar hayatlarını bu bayrak, bu millet için verdi. Milletimiz ülkesi için iman dolu göğüsleri ile hain terör örgütünün namlularının önünde durdu. Tanklara karşı kendisini feda eden milletimiz, bir kez daha tarih yazarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi” dedi.

250 DEMOKRASİ ŞEHİDİ

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin milletin canını hiçe sayarak demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmasıyla püskürtüldüğünü ifade eden Karaaslan, ”Milletimiz tankların ve kurşunların önüne iman dolu göğüsleriyle çıkarak, darbe girişimini engelledi. Bu olayda 2’si Samsunlu 250 demokrasi şehidimiz vatanı için canını feda etti. Mekanları cennet olsun. 2 binden fazla insanımız gazi oldu. Allah onlardan razı olsun” dedi.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ

15 Temmuz akşamından itibaren 27 gün Samsun’da demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Karaaslan, ”Samsun’daki meydanlar Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi demokrasi nöbetine yakışır şekilde her kesimden, hiç bir siyasi parti ayrımı olmadan, yaşlı genç hep birlikte meydanlarda olduk. Samsun milli mücadele şehri olduğu için, bir ilkadım şehri olduğu için kurtuluş mücadelesinin başladığı şehir olduğu için orada yaşananlar çok anlamlıydı. Aynı bayrağın altında birleşme iradesini o gün Türkiye’nin bütün meydanlarında gördük” dedi.

YİĞİT KADINLAR ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI

Demokrasi nöbetleri ile Türk milletinin kadın erkek, yaşlı genç hep birlikte dünyaya çok önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Karaaslan, ”Çocuklarının ve ülkenin geleceğini düşünen kadınların ülkenin her yerinde demokrasiye sahip çıkarak meydanlarda sabahladı. Bu ülkenin yiğit kadınları 15 Temmuz akşamı ülkesine ve geleceğine sahip çıktı. Ülkesi için nöbet tuttu, dua etti, Allah hepsinden razı olsun” dedi.

KOCAMAN YÜREKLİ GENÇLER

Gençlerin ülke savunmasında çok önemli bir rol oynadığını belirten Karaaslan, ”Hep ‘Gençler darbe görmedi’ derdik. ‘Bu konularla ilgilenmiyorlar’ derdik. ‘Çok hassas değiller’ diye düşünürdük. Ne kadar yanıldığımızı anladık. Bu olaylarda gençler kocaman yürekleri ile sokağa koştular, meydanlara koştular. Önemli kamu binalarına koşup, ülkelerini korudular. Gençler olduğu sürece, tankların önünde duran o kadınlar olduğu sürece Allah’ın izniyle bu millete hiç bir şey olmaz” dedi.

TARİHİ MİTİNG

Demokrasi nöbetlerinin taçlandırıldığı “Demokrasi ve Şehitler” Mitingi’nin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu belirten Karaaslan, ”İstanbul Yenikapı’da ay yıldızlı bayrağımızın altında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve parti liderlerinin “Demokrasi ve Şehitler” Mitingi’nde bir arada olması Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası oldu. Bu miting ile Türkiye dünyaya çok önemli bir mesaj vermiş oldu. Bu tarihi bir andır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.