Dolar 32,5053
Euro 34,5724
Altın 2.498,17
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Cildiniz için gül suyunu kullanmanın yolları

Cildiniz için gül suyunu kullanmanın yolları

Cildiniz için gül suyunu kullanmanın yolları
REKLAM ALANI
22 Mart 2019 17:53

Geçmişte gül suyu sadece bir aroma olarak biliniyordu. Ancak gül suyunun güzellik alanında birçok yararı ortaya çıktı. Özellikle cilt bakımında kullanılan gül suyu, antienflamatuar, antibakteriyel, temizleyici ve tonlayıcı özelliklere sahiptir. Cildinizin daha parlak ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız, gül suyunu kullanmanın en iyi 10 yolunu sizinle paylaştık.

Tonik

Mağazalardan satın aldığınız toniklerin çoğu alkol bazlıdır ve cildinizin hızlıca kurumasına neden olabilir. Bu durumda, dokuların iyileşme sürecini engellemeye başlayabilir. Gül suyu bu noktada antibakteriyel bir özelliğe sahiptir ve cildi kurutmadan biriken yağ ve kiri temizleyerek tonik görevini üstlenir. Tonik yerine, gül suyunu kullanmanız cildinizde oluşan gözenekleri açacaktır.

Püf noktası: Gül suyunu buzdolabında saklamanıza öneririz. Soğuk olarak uygulamanız, cildinizde sıkılaşma yaratacaktır.

Derin temizleyici

Gül suyu cilde derinden nüfuz eder ve tüm kirleri temizler. Vereceğimiz tarif ile cildinizde nemlendirici özelliği yaratacak bir
temizleyici oluşturabilirsiniz. Bu yöntem tüm cilt tipleri için ve alerjisi olan ciltler için tavsiye edilir. Cilt hasarlarını onararak koyu göz halkalarını, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur.

Malzemeler:

-6 yemek karşığı gül suyu
-1 çay kaşığı kokusuz kastilya sabunu
-Yarım yemek kaşığı sebzeden üretilmiş gliserin
-1 çay kaşığı E vitamini

Nasıl yapılır? 

Tüm karışımı karıştırın ve bir şişeye boşaltın. Günde iki kez yüzünüzü bu karışımla yıkayabilirsiniz. Bu karışımı 2 veya 3 ay boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

Kuru ciltler için karışım tarifi

Kuruluk genellikle cildin erken yaşlanmasına yol açar. Bu durumda gül suyu ve bal karışımından yardım alabilirsiniz. Bal ayrıca gözeneklerinizin boyutunu küçültmeye ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. 1 yemek kaşığı gül suyu ile 1 yemek kaşığı organik balı karıştırın. Temiz yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Yağlı ciltler için karışım tarifi

Gül suyunun büzücü özelliği ile, ciltteki tıkanmış aşırı yağ ve kirle savaşmaya yardımcı olur. Bu tarifteki limon C vitamini bakımından zengin ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Doğal bitkisel toprak ise, ciltteki fazla yağı temizlemeye yardımcı olur ve gözeneklerin görünümünü azaltır. 1 yemek kaşığı gül suyu, 1 yemek kaşığı doğal toprağı ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Temiz cildinize macunu sürün ve kurumasını bekleyin. Daha sonra durulayın.

Sivilce ve koyu lekeleri azaltır

Gül suyu sivilce ve koyu lekeleri azaltmakta tek başına yeterli olmayabilir. Yanında limon suyu kullanarak cildinizde oluşan sivilceleri ve koyu lekelere karşı savaşır. 1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Bir kulak çubuğu yardımı ile sivilceli ve lekeli bölgelere noktacıklar uygulayın. Bu yöntemi yatmadan önce yapın ve gece boyunca yüzünüzde kalmasını sağlayın. Sabah ise yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Güneş yanıklarını rahatlatır 

Gül suyu, ultraviyole güneş ışınlarının neden olduğu cilt hasarlarında önemli bir rol oynar. Güneş yanıklarını yatıştırır ve iyileşmeyi destekler. Bu noktada tek başına kullanmak yerine vereceğimiz karışımı sorunlu bölgelere uygulayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı gül suyu, 1 yemek kaşığı sebze bazlı gliserin ve 1 yemek kaşığı tatlı badem yağını bir kapta iyice karışırın. Karışımı bir sprey şişesine dökün ve etkilenen bölgelere püskürtün. Bu karışımı serin ve kuru bir yerde 3 hafta boyunca saklayabilirsiniz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.