Dolar 32,4963
Euro 34,7996
Altın 2.487,84
BİST 9.557,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

ÇOCUK BİR FİDANDIR KIRILINCA ZOR DOĞRULUR !

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

ÇOCUK BİR FİDANDIR KIRILINCA ZOR DOĞRULUR !
REKLAM ALANI
10 Eylül 2019 09:00 | Son Güncellenme: 9 Eylül 2019 17:10

Değerli okurlarım; mâlum 2019- 2020 Eğitim- Öğretim Yılı’ na, bugün, yani 09 Eylül 2019 Pazartesi günü başlamış olduk.
Şimdi daha ilk günde; yollar, sokaklar, caddeler ve tüm şehirlerde öğrenciler; rengârenk okul formalarıyla bambaşka bir hava ve görüntü oluşturdular.
Çocuklar, okullardaydı fakat velilerin, anne babaların akılları hep ilk günde okullarında kaldı. Öğleden sonra evlerine kavuşacaklarını bildikleri halde; işte böyle bir özlem tablosuydu çocuk sevgisi !
Ben de 26 yıl bu meslekte görev yapmaya çalıştım. Bafra Lisesi, Bafra Atatürk İlköğretim Okulu, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi ve emekli olduğum Bafra Kızılırmak İlköğretim Okulu, kadrolu olarak görev yaptığım okullar idi.
Bunların dışında yine kadrolu öğretmenken; Bafra Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu, Bafra Anadolu Lisesi, Bafra Özel Koleji, Bafra dışında ise vekil öğretmen olarak Zonguldak Karadeniz Ereğli Alaplı Atalay İlköğretim Okulu’ nda Ahlak ve Beden Eğitimi derlseri; Kdz. Ereğli Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi’ nde ise Turizm derslerine vekil öğretmen olarak girdim.
O yılar iyi yılardı benim için ve birok hatıra bıraktık o okullarda. Hele Bafra Atatürk İlköğretim Okulu’ nda, İngilizce Öğretmen olarak 15 yıl görev yaptığımokulda; Mustafa BAKAR adlı, aslen Çorumlu Din Kültürü ve Ahlâk Dersleri Öğretmeni arkadaşımızı asla unutmayacağım.
Kalp krizi sonucu kaybettiğimiz bu çok değerli, şair, piyes, tiyatro yazarı ve kızlarına ithâf ettiği ” ÖZLEM ” adlı kitabıyla; Bafra İlçe Millî EğitimMüdürlüğü’ nün ” 24 KasımÖğretmenler Günü ” nedeniyle, ilçe öğretmenLeri arasında düzenlediği; ” Öğretmen ” konulu şiir yarışmasında, ” Öğretmenim ” adlı şiiri ile Bafra 1. si olarak anılarımız arasında yer etmeye devam ediyor.
Vefat ettiği akşam saat 03.’ de, kızı Hilal beni telefonla aramıştı. Gittiğimde Gazipaşa Mahallesi’ ndeki evinde maalesef kaybetmiştik. Atatürk İlköğretim Okulu öğretmen arkadaşları olarak; Okul Müdürü’ müz sayın Bahri DİLCİ bey ile ve 40 öğretmen arkadaşımızla cenazesi için Çorum ve şehir mezarlığı’ na gidip son görevimizi yapmaya çalışmıştık. Alah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Eşi Hatice hanıma ve çocuklarına başsağlığı dilyoruz.
Çocuk bir fidana benzer. Bir kırılırsa zor doğrulur. O yüzden; değerli meslekdaşlarımdan, öğretmen arkadaşlarımdan; önce öğrenci ve insan sevgisini, daha sonra mesleğe bağlılık ve görev aşkını en iyi şekilde yapmalarını bekliyoruz.
Öğretmenlik sadece robot gibi derse, sınıfa girip çıkmakla olmuyor; çocuğu, öğrenciyi iyi anaiz edeceksin. Suç işlediğinde dövmeyecek fakat dilinle döveceksin ancak bu dövmenin temel kaynağı ve dayanağı da yine sevgi ağırlıklı olmalı.
Yoksa; okula ayakların sadece para kazanma amacıyla giderse; o paradan da sana pek hayır gelmez. Herkes işini en iyi şekilde yapmalıdır ve zaten arkadaşlarımızın da bu görevi en iyi şekilde yapacaklarından da asla şüphemiz yoktr.
Bu vesileyle; yeni eğitim- öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci, iadreci, veli okul aile birlikleri ve ülkemize hayırlı olması dileğyle saygılar sunarım.
Oktay ZERRİN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.