Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

“Çocukları kim koruyacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, İstanbul’da bir hastanede 5 ay içinde, yaşları 18’den küçük 115 çocuğun hamile olduğu saptandığını, devlet yetkililerinin bu konuya duyarsız kaldığını söyledi

“Çocukları kim koruyacak”
REKLAM ALANI
19 Ocak 2018 19:37

“ORTADA CİDDİ BİR İDDİA VAR”

Hastanede görevli bir personelin, kayıtların polise bildirilmediğini fark ettiğini, bununla ilgili tutanak hazırladığını ve konuyu savcılığa bildirdiğini ama başına gelmeyenin kalmadığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Hastaneye 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 tarihleri arasında gelen 115 çocuğun hamile olduğu tespit ediliyor. Çocukların 38’i 15 yaşından da küçük ve 39’u Suriyeli. Kanunlar açık. Çocuk gebeliklerin, derhal ilgili kurumlara bildirilmesi gerekiyor. Her kim bildirmiyorsa, cezai anlamda sorumluluğu var. Ortada ciddi bir iddia var. Durumu ortaya çıkaran personel, önce hastane idaresine durumu bildiriyor ama bu konuda hiç kimse hiç bir işlem yapmıyor. Personel, çare olarak Savcılığa ihbarda bulunuyor. Dahası da var. İstanbul Valiliği, görevliler hakkında soruşturma izni bile vermiyor. Tam aksine, konuyu savcılığa bildiren personel hakkında inceleme başlatılıyor ve görev yeri değiştiriliyor. Bu oldukça vahim bir durum. Çocukları kim koruyacak? Onlarca çocuk hamile kalmış, denetleyen yok. Nasıl bir ülke haline geldik? “ dedi.

“OHAL İLE ÖRTEMEZSİNİZ”
‘Bu utancı OHAL ile örtemezsiniz’ diye sözlerine devam eden CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “ Olay apaçık ortada. 5 aylık süreçte İstanbul’da bir hastaneye getirilen 115 çocuğun hamile olduğu saptanıyor. Hastane yetkilileri durumu adli birimlere bildirmiyor. Vali soruşturma izni vermiyor. Olayı ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı sürgün ediliyor. Olacak iş değil. Gelelim Samsun’a. Burada da binlerce Arap mülteci var. Acaba Samsun’da durum nedir? Sağlık Bakanı, Samsun Milletvekili. Birinin çıkıp ihbar etmesini mi bekliyorsunuz? Yaşanan bu durum göstermiştir ki, devlet hastanelerinde ciddi bir felaket yaşanıyor. Çocuk yaştaki kızlar hamile kalıyor ama devlet buna duyarsız. Bunu OHAL ile örtemezsiniz. Samsun’da yaşıyoruz ve kentimizde de bu tip durumların olabilecek olması inanın bizleri endişeye boğuyor. Şu memleketin haline bakın. Çocuklar, bizim geleceğimizdir. Bu konuya sessiz kalan her kimse, bu suça ortaktır. Derhal, Samsun hastaneleri de denetlenmelidir. Soruşturma yürütülmeli, böyle bir şeyin olup olmadığı ortaya çıkarılmalıdır.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.