Dolar 32,4752
Euro 34,8856
Altın 2.433,53
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

‘ÇOCUKLARIMIZI SİZDEN KORUYACAĞIZ!..’

Samsun’da KESK Dönem Yürütmesi adına bir açıklama yapan Emine Boyraz, “Yaralarımızı nasıl saracağımızı düşünürken birileri depremden kurtulan çocukları istismar etmenin planlarını yapıyor” dedi

‘ÇOCUKLARIMIZI SİZDEN KORUYACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
26 Şubat 2023 17:41

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Dönem Yürütmesi adına bir basın açıklamasında bulunan Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şube Kadın Sekreteri Emine Boyraz, “Bizler, enkazımızı kaldırmaya, yaralarımızı nasıl saracağımızı düşünürken birileri maalesef ki depremden kurtulan çocukları istismar etmenin planlarını yapmaktadır” dedi.

TARİKAT VE CEMAATLER DE BÜYÜK BİR AFETTİR
Depremin ilk günlerinden bu yana depremzede çocuklara devletin sahip çıkmadığı iddiaları ortaya atıldığını hatırlatan Emine Boyraz, kısa şunlara değindi:

“Bu çocukların bazılarının deprem bölgesinden alınıp İHH’nın ‘ayarladığı’ evlere taşındığını öğreniyoruz. Bunları doğrulayanların ‘ailenin rızası vardı’ şeklindeki bahanelerini de asla kabul etmiyoruz. Kaldı ki bu çocukların birçoğunun ebeveynlerini kaybettiği gerçekliği ortada dururken… Depremzede ve kimsesiz olabileceği düşünülen çocukların tarikatlarla ilişkili olabilecek bir derneğe teslim edilmesi asla kabul edilemez. Bizler çocuklarımızın yaşadığı bu trajedinin tarikatlar tarafından istismarına asla müsaade etmiyoruz. Tarikat ve cemaatler çocuklarımız için deprem kadar büyük bir afettir.

‘NEYE DAYANARAK İHH’YA TESLİM EDİYORSUNUZ’
Bu nedenle soruyoruz; Bakanlık hangi yasaya dayanarak İHH’ya çocuk teslim ediyor? Bu durumda kaç çocuk var? Çocuklar hangi yasal düzenlemeye dayanılarak buralara yerleştiriliyor?

Diğer taraftan, sosyal medyada ‘depremzede çocuklara koruyucu aile’ kampanyaları başlatılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun sitesinde, ailelerin evlat edindikleri çocuklara, ‘Öz evlat gibi davranmasının’ doğru olmadığı ve ‘Evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı’ açıklanmıştır. Evlat edinme dendiğinde maalesef ki Diyanet’in aklına gelen evlilik ve miras gelmiştir. Bu Diyanet’in çocukların cinsel istismarının önünü açan ilk açıklaması değildir. Bu ifadeler hukuka ve Medeni Kanun’a aykırıdır ve bu açıklamaları yapanlar hakkında derhal işlem başlatılmalıdır.

‘NE EVLAT EDİNİN, NE KORUYUCU AİLE OLUN’
Onlara buradan sesleniyoruz; siz ne evlat edinin ne koruyucu aile olun. Bizler çocuklarımızı sizden koruyacağız ve çocuklarımızı asla sizin karanlık zihniyetinize teslim etmeyeceğiz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.