Dolar 32,4646
Euro 34,7363
Altın 2.435,13
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

“Usta’ca istihdam dersi”

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erhan Usta, Sebze ve Meyve halini ardından da Gıda Borsası’nda yer alan esnafları ziyaret etti

“Usta’ca istihdam dersi”
REKLAM ALANI
21 Haziran 2018 21:13

24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifak’ına oy isteyen Usta, milletvekili seçimlerinde de esnaftan mecliste güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi olması ve meclisin dengeli bir şekilde dağılması için destek beklediğini söyledi.

Usta, Esnaf ziyaretinin ardından davetli olarak Samsun İstihdam Buluşması programına katıldı. Programa, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İşkur Genel Müdürü, Samsun Valisi, Sivil Toplum Kuruluşları, İş Adamları ve çok sayıda davetli de katıldı.

“USTA’CA İSTİHDAM DERSİ”

Türkiye’nin sayılı ekonomistlerinden biri olan Erhan Usta, programda bir konuşma yaptı. Usta; “Türkiye’de işsizlik sorunundan ziyade bizim yüz yüze olduğumuz fakat ifade edemediğimiz husus mesleksizliktir. Bu sorunun çözümü elbette geçilecek olan yeni sistemde Türkiye Büyük Millet Meclisi olacaktır. Çünkü sorun yapısaldır ve sorun kanun gerektirir, sorun reform gerektirir” dedi.

 

“ÜRETEN BİR TÜRKİYE OLMALI”

Kalkınmanın, gelişmenin ve büyümenin üreterek olacağını vurgulayan Usta; ” Eğer siz ürettiğiniz her bir malın teknolojik seviyesini artıramazsanız rekabetin olacağı yer çalışan işçilerin emeğidir. Biz buna karşıyız yani Türkiye artık ücret üzerinden rekabet etme dönemini üzerinden atlatmış olması lazım. Ama siz düşük kalitede ve düşük teknolojide mal ürettiğiniz durumda, bunların daha yükseğini üretme konusunda devletin teşviklerinin yetersiz olması durumunda yapılacak olan şey çalışan işçilerin emeği üzerinden, onların iş gücünü baskılayarak bir rekabet yaratmak olacaktır. Türkiye artık bunları geçmeli, Türkiye artık eski Türkiye değil” diye ekledi.

 

“EKONOMİK REFORMLAR”

Halkın gelirini yükseltmek için ekonomik reformların şart olduğu dile getiren Usta; “İnsanlarımızı daha fazla gelire ulaştırmanın yolu, esas itibariyle ekonomik reformlar yaparak üretilen ürünün kalitesinin artırılması ve teknoloji seviyesinin yükseltilmesidir. Yoksa burada İş-Kur üzerinden yapacağımız iş sivrisinekle uğraşmaktır. Bataklığı kurutup meseleyi baştan çözmemiz lazım. Türkiye daha fazla teknolojiye ve teknolojik ürünlere el atmak zorundadır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.