Dolar 32,5638
Euro 34,9584
Altın 2.445,56
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘ÇOK GÜÇLÜYÜZ!..’

Samsun ve ilçelerinin tamamında yatırım ve çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yanık, 223 kırsal mahallenin içme suyu sorunun çözüldüğünü açıkladı

‘ÇOK GÜÇLÜYÜZ!..’
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2022 17:52

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık, 2020 ve 2021 yıllarında 223 kırsal mahalleye içme suyu getirdiklerini, su sıkıntısı yaşayan 145 kırsal mahallenin içme suyu sorunun ise en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi.

SASKİ’DEN 1’İNCİ OLAĞAN GENEL KURUL
SASKİ Olağan 1’inci Genel Kurulu Toplantısı 2’nci Birleşimi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında 7 gündem maddesi görüşüldü. Tüm maddeler meclis üyelerinin ‘oybirliği’ ile karara bağlanırken, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, kurumun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜM İLÇELERDE YATIRIM ÇALIŞMASI
İçme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını hızla yürüttüklerini ifade eden Bahattin Yanık, “Samsun ve ilçelerinin tamamında yatırım ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu işlemlerin bazılarını yüklenici firma marifetiyle bir kısmını da ekiplerimizle yapıyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon anlamında çok güçlü bir ekibe sahibiz. 2020 ve 2021 yılında Samsun genelinde toplam 223 kırsal mahalleye su verdik. Şu anda da devam eden çalışmalarımız var. Atakum, 19 Mayıs, Vezirköprü, Tekkeköy, Havza, Kavak, Asarcık, Ayvacık gibi tüm ilçelerin kırsal ve zor ulaşılan mahallerine içme suyu getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Tankerle su çıkarmanın zor olduğu kırsal mahallelere bile içme suyu götürme noktasında çalışmalarımız sürüyor. Şuana kadar su sorununu çözdüğümüz köylerin haricinde su sıkıntısı yaşayan 145 kırsal mahalle var. Bunun da önemli bir kısmı 2022, geri kalanını da 2023’de çözüme kavuşturacağız” dedi.

SAYAÇLAR İÇİN ‘İŞ KAYBI’ BEDELİ
“Sayaç okuma hizmeti iş kaybı bedelinin alınması ve bu bedeli belirlemeye genel kurulun yetkili kılınması” teklifi de mecliste görüşüldü. Teklif kapsamında 1 takvim yılı içerisinde toplam 2 aydan fazla kilit altında olup sayaca ulaşılamayan ve su tüketimi olmayan aboneler için sayaç okuma personeli ve hizmet aracı giderlerinin karşılanması için fatura başına ‘Sayaç okuma hizmeti iş kaybı bedeli’ alınmasını içeren madde oybirliği ile kabul edildi.

Meclis tarafından bu bedel fatura başına 4 TL olarak belirlenirken, MHP Gurup Başkanvekili Cemallettin Kola’nın önerisi ile maddeye “Sayaç başına ayda 1’den fazla sayaç okuma hizmeti iş kaybı faturası kesilemeyecek” notu eklendi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Samsunlu dedi ki:

    Saskkideki sayaç okuma personellerini ihaleye vermeyin suanda taşeron firma yapıyo işi saskinin şirketi olan kültür a.ş ye geçirin personeli saski kendi yapsın okuma bedeli saskiye kalsın firmaya degil