Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ÇOK ÖNEMLİ GİRİŞİM!

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, kentteki yaş almış ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde bakım hizmeti verecek birimin hazırlıklarında sona gelindiğini açıkladı

ÇOK ÖNEMLİ GİRİŞİM!
REKLAM ALANI
1 Şubat 2021 19:38

Atakum Belediye Meclisi Şubat ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi’nde sosyal mesafe kuralları uygulanarak yapılan toplantıda 7 gündem, 2 gündem dışı madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

‘KADINA ŞİDDET’ GÜNDEMİ
Meclis toplantısının açılış konuşmasında kadına şiddete karşı mücadelenin önemine vurgu yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Kadına şiddet nedense son yıllarda Türkiye’de önemli sorun kaynaklarından birisi olmaya devam ediyor. Her gün birden fazla kadın öldürülüyor. Şiddete uğrayan kadın ve çocuk sayısı da oldukça fazla. İçişleri Bakanlığımızın KADES isimli bir programı var. Biz sosyal medya hesaplarımızda sık sık paylaşıyoruz, mutlaka anlatıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın yerel birimleriyle de iş birliği yaparak KADES’le ilgili çalışmalar da gerçekleştirdik” dedi.

ÇÖZÜM, ERKEĞİN KAFASINDA
Arzu Aygün cinayetine de değinen Başkan Deveçi, “Atakumlu bir hemşerimiz arkadaşı tarafından katledildi. 42 gündür aranıyordu. 2 gün önce de Terme’de bulundu. Öldürülmüş ve vahşice çürümeye terk edilmişti. Böyle bir şiddet bizim kültürümüzde yok. Aile içerisinde tartışma olabilir ama kapıdan dışarıya çıkmaz. Bizim inancımızda, geleneğimizde, kültürümüzde bu yok. Bu lanet anlayış bize nasıl musallat oldu bilebilmiş değilim. Ben Atakumlu yurttaşlarımıza meclisimizden de çağrı yapmak istiyorum. Kadına şiddet sadece kadının sorunu değil. Bu öncelikle erkeğin sorunu. Erkek hayatı paylaştığı kadınla eşit olduğu kültürüne ulaşamazsa, kadınla aynı zemini paylaşamazsa bu sorun çözülemez. Bu sorunun çözümü erkeğin kafasında” diye konuştu.

EVDE BAKIMA MUHTAÇ İNSANLAR
Şubat gündemi içerisinde Atakum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösterecek Evde Destek Hizmetleri Birimi yer aldı. Başkan Deveci birimle ilgili verdiği bilgide, “İçinde yaşadığımız koşulların bize dayattığı, belediyenin görev ve sorumluluk olarak verdiği alanlardan birisi. Atakum’da ciddi oranda yaşlı nüfus var. Uzun süredir sokağa çıkma kısıtlaması yaşıyorlar. Dün sağlıklı olan 60-65 yaşındaki insanlarımızın bugün sağlık sorunları var. Evde bakıma da ihtiyaç duyan çok sayıda insan var. Evinde yemeklerini yapamayan, hasta bakımlarını gerçekleştiremeyen veya uzun süreli sokağa çıkma kısıtlamalarında sakal tıraşına dahi ihtiyaç duyulabiliyor. Biz, alışverişinden tutun özel ihtiyaçlarına, nabız tansiyon gibi sağlık hizmetlerine, aile bireylerinin yakınında olmadığı yaşlılarımız için de oluşturduğumuz birimle bir babanın, bir çocuğun, bir gelinin ailesine ne yapması gerekiyorsa tüm o hizmetleri yapacak model hazırlıyoruz. Taslak bir sözleşme hazırladık. Bütün meclis üyelerimizin komisyonda katkı sunmasını ve öneri getirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.