Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘ÇÖPLÜK DEĞİLİZ!..’

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye’de 1995 yılında 17 milyon ton olan evsel atık miktarının bugün 32 milyon tona ulaştığını ve 2023 yılında da bu rakamın 38 milyon tonu aşmasının beklendiğini belirterek, Avrupa’dan artık çöp ithal edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı

‘ÇÖPLÜK DEĞİLİZ!..’
REKLAM ALANI
24 Aralık 2020 14:51

ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada çevre sorunlarına dikkat çekerek, “Türkiye’de kişi başına yaklaşık 1 kilogram çöp üretilmektedir. Bırakın bizim kendi çöpümüzü ayrıştırmayı, bugün özellikle Avrupa ülkelerinden de ülkemize çok ciddi oranda çöp gelmekte, Türkiye’de bu çöp işlenmektedir. Diyorum ki: “Türkiye Avrupa’nın çöplüğü değildir, alsın çöpünü nerede işliyorsa orada işlesin” diye konuştu.

EDS DENETİMLERİ GELİR KAPISI DEĞİL
Son yıllarda ülkemizde kullanımı oldukça yaygınlaşan ancak mevzuatta bir tanımı bulunmayan elektrikli skuterlerin yasal altyapısını oluşturmaya yönelik düzenlemeleri kapsayan madde hakkında kürsüye çıkan İyi Parti Milletvekili Bedri Yaşar, EDS denetimlerinin altını çizerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Skuter konusundaki düzenlemeyi trafik güvenliğine katkı sağlayacak bir düzenleme olarak görüyoruz. Bunun paralelinde bisiklet yolları da dâhil, kara yollarında, büyükşehirlerde trafik çok ciddi bir problem. Buna yönelik atılan adımların, buna yönelik yapılan çalışmaların tümünü destekliyoruz ama son günlerde şehir geçişlerinde yapılan EDS denetimleri hakkında aldığımız haberler var. Bu EDS denetimlerini maalesef belediye başkanlarımız -ben partili, partisiz hiçbir ayrım yapmadan söylüyorum- bir gelir kaynağı olarak görmeye başladılar. Yani denetim fonksiyonundan daha çok gelir getiren bir iş gibi algılamaya başladılar. Yazılan yüksek cezalardan dolayı da vatandaşımızın çok ciddi sıkıntıları var. Bunları trafik denetiminin ötesine taşımamak lazım. Bunları gelir getirici bir yapı olarak görmeyeceğinizi ümit ediyorum.”

‘ALSIN ÇÖPÜNÜ, NEREDE İŞLERSE İŞLESİN’
“Türkiye’de 1995 yılında 17 milyon ton olan evsel atık miktarı bugün 32 milyon tona ulaşmıştır. 2023 yılında da bu rakamın 38 milyon tonu aşması beklenmektedir. Bunun anlamı şu: Türkiye’de kişi başına yaklaşık 1 kilogram çöp üretilmektedir” diye konuşan İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bırakın bizim kendi çöpümüzü ayrıştırmayı, bugün özellikle Avrupa ülkelerinden de ülkemize çok ciddi oranda çöp gelmekte, Türkiye’de bu çöp işlenmektedir. Yani Avrupa’da en fazla çöp işleyen ülke konumundayız, keşke başka alanlarda birinci olsak diye düşünüyorum. Diyorum ki: ‘Türkiye Avrupa’nın çöplüğü değildir, alsın çöpünü nerede işliyorsa orada işlesin.

MÜHENDİSLER KAMUDA İSTİHDAM EDİLMELİ
Tabii, buna paralel olarak özellikle ‘çevre’ dediğimiz zaman çevre ve inşaat mühendisleri de geliyor aklımıza. Maalesef istihdam konusuna teknik elemana geldiğiniz zaman hiçbir mesafe katedemedik. Bugün bize gelen bir mektubu sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşaat Platformu 2020 Yöneticisi Mustafa Ulus diyor ki: ‘2019 yılına dek her yıl 12 bin civarında inşaat mühendisi mezun oluyor.’Peki bunlar ne yapıyorlar? Özel sektörde iş bulabiliyorlar mı? Kamuda istihdam edilebiliyorlar mı? 2018 ve 2020 toplamında yaklaşık 24 bin mezun vermesi bekleniyor. Peki, buna karşılık kamuda atanacak mühendis sayısı kaç? Ben size söyleyeyim: Sadece ve sadece 131. Peki, geride kalanlar? Mezun olanların binde 5’i ancak atanabiliyor, geride kalanlar ne yapıyor? Özel sektörde durum ne? Bildiğiniz gibi, artık, bu ülkede, bırakın normal şartlarda bir mühendis maaşını, ortalama ücret olan asgari ücret, bugün mühendislerin de çalıştığı ücret hâline döndü. Hepimizin gördüğü gibi, gençlerimiz geleceklerini maalesef başka ülkelerde arıyorlar. 2022’de, mezun olan bu teknik elemanlarımıza ve mühendislerimize kamuda istihdam etmek için muhakkak gerekli kadroları açmamız lazım. Buraya gelen bakanlıkların tümü eleman yetersizliklerinden bahsederken biz gençlerimize iş bulamıyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.