Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘CÜMBÜŞLÜ’ TEŞEKKÜR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık hizmetinden yararlanan şeker hastası 79 yaşındaki Sabriye Kolukısa, eve gelen görevli doktor ve hemşireye ‘teşekkür’ konseri verdi

‘CÜMBÜŞLÜ’ TEŞEKKÜR!
REKLAM ALANI
10 Şubat 2022 22:20

Sosyal sorumluluk projeleriyle hayatı kolaylaştıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan 65 yaş ve üstü yaşlı, engelli ve dar gelirli vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla 17 ilçeye evde bakım ve sağlık hizmeti götüren belediye, yardım talebinde bulunan vatandaşlarını yalnız bırakmıyor.

17 ilçede toplamda 1100 engelli ve yaşlıyı haftalık ve aylık periyotlarla evlerinde ziyaret eden ekipler, görevlerini titizlikle yerine getiriyor. Evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaları belirli periyotlarla evlerinde ziyaret eden doktor ve hemşireler, genel kontrollerini yapıp ilaçlı tedavi sürecini takip ediyor. Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görevli doktor ve hemşire, İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan yüksek tansiyon ve şeker hastası Sabriye Kolukısa’yı evinde ziyaret etti. Ziyarette sağlık durumu hakkında bilgi alıp, tansiyon ve şeker ölçümü yaptı. Kullandığı ilaçları kontrol ederek dozunu ayarladı.

Sağlık kontrolünün ardından doktor ve hemşireye teşekkür etmek isteyen Sabriye Kolukısa, yıllardır çaldığı cümbüşünü eline alarak türkü söyledi. Ekiplere mini bir konser verip, Samsun’un sevilen türküsü ‘Çarşamba’yı Sel Aldı’yı seslendirdi. Verilen hizmet nedeniyle dua etti. Şeker hastası kadını alkışlayan evde sağlık ekibi de, yine geleceklerini belirterek evden ayrıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.