Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

‘CUMHURİYET, EN BÜYÜK DESTAN’

Başkan Mustafa Demir, “Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve aziz milletimiz tarafından topyekûn bir ulusun bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin en önemli destanıdır” dedi

‘CUMHURİYET, EN BÜYÜK DESTAN’
REKLAM ALANI
28 Ekim 2021 18:26

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bizler bu şanlı destanın 98’inci yıl dönümünde milletçe gurur ve heyecan içerisindeyiz” dedi.

BİZE BIRAKILAN GURUR VERİCİ MİRAS
Cumhuriyetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve milletin topyekün verdiği mücadelenin en büyük destanı olduğunu söyleyen Mustafa Demir, şu ifadelere yer verdi:

“Her türlü imkânsızlık ve zorluğa rağmen verilen istiklal mücadelesi aziz milletimizin vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı, inancı ve kararlılığı ile adını tarihe altın harflerle yazdırmıştı. Bu büyük zafer kahramanlarımız tarafından bize bırakılan en gurur verici mirastır. Bugün ülkemiz; büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin kültürel yapısı ile uluslararası alanda önemli bir saygınlık kazanmıştır. Yarınlara daha güçlü daha refah daha yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak için birlik, beraberlik ve inançla bir arada olmalıyız.Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları boşa çıkacaktır.

‘BU KAN YİNE O KANDIR…’
98 yıl önceki bağımsızlık ateşinin ruhu 15 Temmuz hain darbe girişinde de gün yüzüne çıkmıştır. Nasıl ki istiklal mücadelesinde bu vatan genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle mücadele verdiyse bu hain darbe girişiminde de herkes topyekûn göklerde dalgalanan bayrağımıza sahip çıkmıştır. Ünlü şair Namık Kemal ‘Ecdadımızın heybeti maruf-ı cihandır, Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır”’ nidasıyla Türk milletinin asırlarda geçse aynı ruhla aynı kararlılıkla mücadele edeceğini dizelerinde yansıtmıştır.

MİLLETİMİZİN GELECEĞİ İÇİN…
Cumhuriyetimizi korumak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak ortak bir gelecek ve geçmişi paylaşan bu ülkede hepimizin müşterek vazifesidir. Bu önemli vazifeyi yerine getirmek adına ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her daim okumalı, araştırmalı, üretmeli, ülkemizi geleceğinin temellerini sağlam atmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı’nda, 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.