Dolar 32,5246
Euro 34,8680
Altın 2.443,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

CUMHURİYET TURU FİNALE DOĞRU… HAVZA’DA GURUR GÜNÜ

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği 100’üncü Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 90 kilometrelik Amasya-Havza etabı tamamlandı

CUMHURİYET TURU FİNALE DOĞRU…  HAVZA’DA GURUR GÜNÜ
REKLAM ALANI
2 Ağustos 2023 16:28

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna düzenlenen ve Sivas’tan başlayan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun Amasya-Havza etabı, Samsun’un Havza İlçesi’nde Havza Atatürk Evi Binası önünde sona erdi. Etabı başarıyla tamamlayarak dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

BİSİKLET

BİSİKLET

ÖZBEKİSTANLI BİSİKLETÇİ 1’İNCİ OLDU
100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun Amasya-Havza etabında Özbekistan Natıonal Team Bisiklet Takımı sporcusu Dmitriy Bocharov birinci, Beykoz Belediyespor Kulübünden Natnael Berhane ikinci, Mes Sungun Azad Continental Takımından Hassan Seyfollahifard ise üçüncü oldu. Etapta dereceye girenlere madalyaları Atatürk Evi önünde düzenlenen törenle verildi.

BİSİKLET

BAŞKAN ÖZDEMİR: GELİN, ŞİFA BULUN
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir yaptığı konuşmada, “100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nu, Cumhuriyetimizin ilk ateşinin yakıldığı Havza’da ağırlamaktan son derece mutluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk burada 18 gün kalıp şifalı kaplıcalarımızdan istifade etmiştir. Tüm halkımıza sesleniyorum, gelin aynı izi takip edin siz de burada şifa bulun” dedi.

BİSİKLET

BİSİKLET

MİLLETİN AZİM VE İRADESİ
Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı münasebeti ile Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen organizasyonun hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Dünya insanlığının birbirini tanımaya, birbirini anlamaya ihtiyacı var. Bu tür sportif etkinliklerin, bir araya gelişlerin insanlığın birbirini daha yakından tanımasına vesile olacağını düşünüyorum. Gelecekte de daha yaşanılabilir bir dünyayı inşa etmek için büyük fırsat olduğunu değerlendiriyorum. Mustafa Kemal Atatürk 25 Mayıs 1919’da Havza’ya geldi. Burada 18 gün çalışıyor ve çalıştıktan sonra da Amasya’ya geçip ‘Memleketin kaderini milletin azim ve iradesi kurtaracaktır. O halde ya İstiklal yada ölüm’ parolası ile Kurtuluş Mücadelesi anlayışını ortaya koyuyor” diye konuştu.

BİSİKLET

Törende mayo giymeye hak kazanan liderlik dalında sarı mayoyu Spor Toto Bisiklet Takımından Ahmet Örken, en iyi tırmanış dağ aslanı, sprint dalında yeşil mayo kazanan Özbekistan National Team Bisiklet Takımı sporcusu Dmitriy Bocharov, en genç sporcu dalında beyaz mayo ise Mes Sungun Azad Continental Takımından Ali Labib Shotorban’ın oldu.

Programa kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İHA

BUGÜN SAMSUN’DA SONA ERECEK: Yarışın 3. etabı, 3 Ağustos’ta 135,4 km mesafede Havza-Samsun etabı olacak. Havza’da Atatürk Evi önünden 09.00’da start alacak yarış, Samsun’da bulunan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu önünde yaklaşık 12.25’te sona erecek.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.