Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘DAHA DİKKATLİ OLUN’

Aşılama oranında maviye yaklaşan Samsun vaka artışında yükselişe geçince, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan uyarı geldi

‘DAHA DİKKATLİ OLUN’
REKLAM ALANI
10 Ekim 2021 15:09

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Samsun’un vaka yoğunluğunun arttığını belirterek, “Şimdi bu ilimizde yaşayanlar çok daha dikkatli olmalı” çağrısında bulundu.

1 HAFTADA YÜZDE 50’LİK ARTIŞ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 25 Eylül-1 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında Samsun’un olduğunu açıkladı. Bakan Koca, 25 Eylül-1 Ekim arasında her bin 100 nüfustaki vaka sayısını açıkladı. Bakan Koca, Samsun’da 18-24 Eylül’de 287,52 olan vaka sayılarının 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 338,33’e yükseldiğini ifade etti. Buna göre Samsun’da 1 hafta içinde 50,81 artış gerçekleşti.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR, DİKKAT!
Bakan Fahrettin Koca, Samsun’da her bin 100 nüfusta 338,33 vaka sayısı olduğunu dile getirerek, “25 Eylül-1 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Bursa, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Sakarya, Ardahan, Edirne, Mersin, Denizli, Samsun. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan günlük Kovid-19 Tablosu’na göre Karadeniz Bölgesi’nde en az 2 doz aşı olmuş illerin nüfus yüzdesine göre 8 il ‘mavi’ kategoride, 8 il ‘sarı’ kategoride ve 2 il ise ‘turuncu’ kategoride yer aldı.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Günlük Kovid-19 Tablosu’nu paylaştı. Geçen hafta Karadeniz’de 7 olan mavi il sayısı bu hafta Çorum’un da eklenmesiyle 8’e çıktı. 9 olan sarı il sayısı 8’e düşerken, turuncu renkte yer alan il sayısında bir değişiklik olmadı ve 2 olarak kaldı.

EN ÇOK AŞILAMA ORDU’DA, EN AZ BAYBURT
Karadeniz Bölgesi’nde aşılama oranı en yüksek olan il Ordu (yüzde 79,7) olarak dikkat çekerken, en az aşılama oranı ise Bayburt (yüzde 60) olarak kayıtlara geçti. Covid-19 Tablosu’na göre Ordu, Amasya, Bartın, Zonguldak, Giresun, Artvin, Sinop ve Çorum mavi kategoride yer aldı. Kastamonu, Samsun, Bolu, Tokat, Trabzon, Rize, Karabük ve Düzce sarı kategoride yer alırken, Gümüşhane ve Bayburt ise turuncu kategoride yer aldı.

Karadeniz Bölgesi’nde en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre en çok aşı yapılan iller sırasıyla: birinci sırada yüzde 79,7 ile Ordu oldu. Yüzde 79,5 aşılama oranına sahip Amasya ikinci sırada yer aldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.