Dolar 32,5885
Euro 34,7665
Altın 2.507,79
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Daha güçlü Meclis daha güçlü Cumhuriyet

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu için mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Daha güçlü Meclis daha güçlü Cumhuriyet
REKLAM ALANI
7 Nisan 2017 21:14

Başkan Şahin son iki günde esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Karamandere, Sarıköy, Üçpınar, Taşköprü, Kolay, Selemelik, Burunca ve Asar mahallelerinde hemşerileriyle buluştu. Başkan Şahin, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, İlçe Yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber şu ana kadar 60’dan fazla mahalle ziyareti yaptılar. AK Parti Kadın Kolları ise Başkanı Nurten Öztürk koordinesinde tüm mahalleri ev ev ziyaret ederek evet broşürleri dağıtımına devam ediyor. Pek çok programda olduğu gibi AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı çalışmalara katılarak anayasa değişikliği hakkında aydınlatıcı bilgiler vermeye devam ediyor.

 

‘YALANLARLA UĞRAŞMIYORUZ’

Şahin, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “İl Başkanlığımız koordinesinde ilçe başkanlığımız, kadın ve gençlik kollarımız, belediye başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, müşahitlerimiz, sandık kurulu üyelerimiz, bayan ve genç kardeşlerimiz, üye ve delegelerimiz ile AK Parti ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza bakanımız ve milletvekillerimizde ilçemize gelerek katkı yapmaktadır. Milletvekilimiz ve Bafralı hemşerimiz Orhan Kırcalı her fırsatta bu çalışmalarda bizlerle beraber olmaya devam ediyor. Bu çalışmalarda biz değişiklikleri doğru bir şekilde anlatıyoruz. Yalanla, halkımızı kandırmakla uğraşmıyoruz. Milletimizi de kimse kandıramaz. Halkımızın çok yüksek bir sağduyuya sahiptir. Biz her zaman daima millet dedik ve milletimize inandık.”

 

‘YEPYENİ BİR SİSTEM’

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin anayasa değişikliğinin özüne vurgu yaparak şunları söyledi: “Anayasa değişikliği ile yeni bir hükümet sistemi inşa ediliyor.  Önerilen yönetim modelinin ismi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir.  Bu sistemde yasamayı da, yürütmeyi de doğrudan Millet oluşturmaktadır.  Kanun yapma tekeli TBMM’ye aittir. Cumhurbaşkanı ve bakanların kanun teklif etme yetkileri yoktur. Kanun teklifini, hiçbir şarta bağlı olmadan sadece milletvekilleri yapabilecek. Kanun yapma tekeline sahip olan TBMM, hem çıkaracağı kanunlarla hem de araştırma, inceleme, yazılı soru ve soruşturma mekanizmalarıyla denetim yetkisini daha etkin bir biçimde kullanacaktır. Bu sistemde cumhurbaşkanı, devletin ve yürütmenin başı olacak, yürütmedeki iki başlılık sona erecektir. Rejim değişiyor, tek adamlık geliyor, meclis kapatılıyor gibi yapılan propagandalar tamamen yanlıştır. Aksine Cumhuriyet olan rejimimiz ve gazi meclisimiz daha da güçlenmektedir. Bu istem halkımızın ve ülkemizin kazanacağı sistemdir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.