Dolar 32,3778
Euro 34,7272
Altın 2.425,48
BİST 9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Davaro filmi Ordu’da gerçek oldu!

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan bir mezarlık görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Davaro filmi Ordu’da gerçek oldu!
REKLAM ALANI
19 Nisan 2019 18:55 | Son Güncellenme: 9 Aralık 2019 22:38

Halk arasında Türbe ve Tepe Mezarlığı olarak bilinen mezarlıkta bazı mezarların kıbleye ters, bazılarının ise kıbleden yönünden uzak olması dikkat çekti.

AW680322_01

Ünye’nin Atatürk Mahallesi Tepe Yolu üzerinde bulunantürk porno ve halk arasında Tepe ve Türbe Mezarlığı olarak bilinen mezarlığın diğerlerine göre farklı olduğu görüldü. İlçenin en büyük mezarlarından birisi olan Türbe Mezarlığı’na defnedilen kişiler kıble yönüne zıt ya da kıbleye yakın defnedildikleri belirlendi.

AW680322_03

Kemal Sunal’ın “Davaro” filmindeki bir sahnesinde yaşanan olayda Şener ŞEN’in Kemal Sunal’a “Hortum neredeyse beni oraya doğru gömeceksin” dediği sahnesini akıllara getirdi. Yaklaşık yüz yıllık mezarların olduğu alanda ölen kişilerin çarpık bir şekilde gömülerek defnedildiği görülürken, bu olayın ise hala mezarlığın bazı yerlerinde devam ettiği gözlemlendi.

AW680322_06

Çocukluğunun bu bölgede geçtiğini ifade eden mahalle sakini 69 yaşındaki Ergin Onat, “Eskiden mezarlıkta birisi vefat ettiği zaman mezar kazan kişiler kıbleye dönük bir şekilde kazılarını yaparlardı. Fakat bu mezarlığın bazı yerlerinde anlayamadığımız bir olay var. Ya brazzers arazinin şekline göre mezar kazımı gerçekleşmiş ya da bazı vatandaşlarımızda kıbleyi hesap ederek kazı gerçekleştirmiş. Biz bu olayı daha önce fark edemedik. Yıllardır Ünye’deyim böyle bir şeyi yeni gördüm” dedi.

Yıllardır aynı mezarlığın yanında evi bulunan 63 yaşındaki Ahmet Uysal, “Büyüklerimiz eskiden bize bu kıble olayını anlatırdı. Babam kalktığı zaman bizim evde kıbleyi güneş doğumuna göre belirlerdi. Burada bulunan mezarların çoğu eski mezarlıktır. Ben kendimi bildim bileli Ünye’de yaşıyorum. Evimin yolu da mezarlığın içinden geçtiği için tesadüf olarak bu olayı fark ettim. Hatta eve giderken bir gün baktım geçtiğim yol üzerine mezar yapılmış. Bu yaşıma geldim ilk defa böyle bir olayla karşılaştım” ifadelerini kullandı.

İHA

AW680322_05

AW680322_04

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.