Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Depremin Şakası Olmaz !

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

Depremin Şakası Olmaz !
REKLAM ALANI
27 Ağustos 2019 10:43

Gerek dünyada gerekse de ükemizde meydana gelen ve gelmesi de mutemel olan depremler; insan hayatını, geleceğini bir anda yere bir edebilir Allah korusun !
Allah ( C.C ) korur elbette fakat biz depremlere karşı, kendimizi ne kadar koruyabilecek teknik ve sosyal imkanlara sahibiz ?
Allah muhafaza; ritler ölçeği oldukça kuvvetli bir olası depremde, kimbilr kaç canı kaybedeceğiz. Binaların temeli yanında; inşaatında kullanılan malzemelerin de kalİtesi ve denetimi iyi ve sağlıklı yapılmalı ve bu binaların yapısal özelik ve arazi şartları uygun zeminlere inşa edilmeli yoksa bizleri, yine önceki depremler gibi başka yeni depremler de bekleyebilir.
Geçtiğimiz aylarda; Amerika Kaliforniya Riverside Üniversitesi’nde Fizik Mühendisliği Doktora’ sını yapan oğlumun yaşadığı Kaliforniya’ da meydana gelen 7.1 şiddetindeki depremi sanırım çoğunuz tv’ lerden izlemişsinizdir.
Haber sunucularının nasıl masa altına saklandıklarını ve bu şiddetli depremde nasıl bir şok yaşadıklarına şahit olmuştuk o gün.
Bu 7.1 şiddetindeki depremde; oğlumuzu telefon ile arayıp, sağlık durumlarını sorduğumuzda bize, pek fazla hissetmediklerini söyemişti. Allah muhafaza; bizim ülkemizde bu şiddette bir deprem olsa, sonucunun ne olacağını tahmin bile etmek istemem.
O nedenle; deprem ile ilgili yasaların sağlıklı işlemesi, inşaatların sağlam kriterere, malzemelere göre yapılması, güvenlik koridorunun oluşturulması ve bu işin uzmanlarından görüş alınması uygun olur.
Elbette Alah’ ın dediği olur, olacaktır da ama bizler de ülke ve toplum, şehir ve insanlar olarak, acaba deprem kavramı hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz ? Acaba kaçımız deprem esnasında ne yapılması ve yapılmaması konularında yeterli bilinç ve bilgiye sahibiz ?
Allah; sonumuzu hayreylesin inşallah yoksa ” Bindik bir âlamete, gidiyoruz kıyamete ” gibi sözler edeceğimize, gelecekte daha sağlam binalar, deprem bilinci ve uygulamalarından da kaçınmayalım.
Allah bizleri, ülkemizi ve tüm dünyayı, insanları ve insanlığımızı her türlü doğal afetler ve tehlikelerden korusun inşallah.
Saygılarımla.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.