‘DERS ALMALIYIZ!..’
Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek, “Depremi gözardı edemeyiz” dedi

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği(SİMDER) yönetimi, 4-10 Mayıs tarihleri arası kutlanan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’ kapsamında, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ zirvesi düzenledi. SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, geniş katılımlı buluşmanın ortak akıl ile sektörün geleceğini birlikte inşa etme noktasında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı(STSO) Salih Zeki Murzioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Murat Altun, İskele Kalıp Sanayiciler Derneği Başkanı Sayın Yiğit Yakar, İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hüseyin Talak, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener ve Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral ve SİMDER üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği zirvesinde önemli mesajlar verildi.
ORTAK AKIL VE KALICI DEĞER
Zirvenin açılış konuşmasını yapan SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, 2021 yılında sektörün sorunlarına çözüm üretmek, temsil gücünü arttırmak ve mesleki dayanışmayı programlaştırmak amacıyla derneklerini kurduklarını hatırlatarak, “Sadece temsil değil, sahada aktif çözüm üretmeye anlayışıyla çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda SASKİ, SAMGAZ, YEDAŞ ve belediyelerle doğrudan temaslar kurarak uzun süredir çözüm bekleyen birçok sorunu ilgili kurumlarımızla birlikte hızlıca çözüme kavuşturduk. Aynı şekilde ilçelerimizde şubeleşme çalışmalarımıza da start verdik. Bölgesel yapılanmamızı güçlendirerek SİMDER’i federasyonlaşma hedefine taşıyacak adımları kararlılıkla atıyoruz. Bu buluşmanın, ortak hafızamıza kalıcı bir değer katacağına ve sektörün geleceğini ortak akılla şekillendireceğimize inanıyorum” dedi.
‘DEPREMİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ’
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise konuşmasında, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çekerek, “Ne yazık ki Japonya kadar hazırlıklı değiliz. 1999 depremi büyük bir felaketti ancak bu olaydan ciddi dersler çıkarmalıyız. Yerel yönetimlerle iş birliği yaparak, mevcut yapı stokunu dönüştürmeli ve daha sağlam binalar inşa etmeliyiz. TOKİ’nin yaptığı gibi biz de yerel yönetimlerin vereceği destekle mahalle bazında dönüşüm sağlayabiliriz. İnşaat malzemesi tedarikçisinden müteahhidine kadar tüm sektör paydaşları bu dönüşümden fayda sağlar. Oda olarak her zaman desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.
‘MÜTEAHHİT VE EMLAKÇI BİR BÜTÜNDÜR’
Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral ise müteahhitler ve emlakçıların ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade ederek, “İki meslek grubunun bir elmanın yarısı olduğuna inanıyoruz. Biz, müteahhitlerin yaşadığı sorunları her fırsatta dile getiriyoruz. Belediyeler ve diğer STK’larla iş birliği içinde çalışıyoruz” dedi.
MİMARLAR ODASI: BİRLİKTE HAREKET ŞART
Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener, mimar, mühendis, müteahhit ve emlakçıların bir zincirin halkaları olduğunu belirterek, “Tüm sorunlar ancak birlikte hareket ederek çözülebilir” diye konuştu.
İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hüseyin Talak da ‘Şantiye Şefliği’ konusunda, İskele Kalıp Sanayiciler Derneği Başkanı Yiğit Yakar dernek faaliyetleri ve sektör konularında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Murat Altun ise ‘Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusunda sunum gerçekleştirdi.