Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

DEV ADIM!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen toplantıda, iş dünyası temsilcileri ile bilim insanları üniversite-sanayi iş birliğinde önemli bir adım attı

DEV ADIM!
REKLAM ALANI
17 Şubat 2022 17:09

Samsun TSO ve OMÜ iş birliğinde düzenlenen programda, iş dünyası temsilcileri ile bilim insanları bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Üniversite ile sanayiyi yakınlaştırmak ve üniversiteyi Ar-Ge merkezi olarak kullanmak amacıyla bu programı gerçekleştirdik. Bu toplantı ilk ve son olmayacak, görüşmelerimiz devam edecek” dedi.

‘BU ŞEHİR OMÜ’YÜ ÜRETTİ’
Samsun TSO ev sahipliğinde düzenlenen programda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “OMÜ’yü bir değer olarak üreten bu şehir ve bu şehrin büyükleridir. İçerisinden değer olarak çıktığı şehre hem değer katmak hem de ondan değer almak üniversitemiz için önemli bir konudur. Bu buluşmaları anlamlı hale getirmek için nitelikli iş birliklerinde bulunmalıyız. Kendi imkanlarımızla size katkı sunmayı, sizden de katkı almayı amaçlıyoruz” dedi.

‘BİRLİKTE NE YAPABİLİRİZ?’
Samsun TSO ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu toplantının amacının bir kültür oluşturarak uzun soluklu birlikteliklere imkân sağlamak olduğuna vurgu yapan Ünal, “Birlikte ne yapabiliriz?” sorusu etrafında fikir alışverişinde bulunmanın önemli olduğunu sözlerine ekledi. Üniversite olarak önemli bir akademik güce sahip olduklarını dile getiren Ünal, “Yönetime geldiğimizde ilk yaptığımız şey, özgün düşüncesi olan insanların düşüncelerini projeye çevirmelerine ve bu projeleri gerçekleştirmeleri için kaynak bulmalarına yardımcı olmaktı. Düşüncenin projeye dönüştürülmesi ve projenin gerçekleştirilmesi noktasında üniversite olarak siz değerli iş insanlarımızın hizmetinizdeyiz. Aynı zamanda siz de bizim yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarına ortak olabilir, destek sağlayabilirsiniz. Sizin adınıza Ar-Ge’yi üstlenebiliriz, sizin adınıza nitelikli insan yetiştirebiliriz, çalışanlarınızı eğitebiliriz, sizin tarafınızdan yönetilecek bir talep üretilirse de yardımcı olabiliriz. Üniversiteden beklenti netse sonuç da net olacaktır. Talep üretmek ve bunu karşılamak gerek. Temel sorun talep üretememek. Yapılması gereken gerçekleştirilebilecek, rasyonel düşünceleri birlikte geliştirmek; yeni iş birlikleri, yeni ufuklar, stratejik ortaklıklar sağlamak ve sürdürmektir” ifadelerini kullandı.

MURZİOĞLU: GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRECEK
Toplantıya ev sahipliği yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, “İş insanları ve sanayicilerimiz için daha iyi ve daha pratik üretim, daha farklı sektörlere yönelme gibi konuları Rektör hocamızla müzakere ettik. 50 yılı aşkın tecrübeye sahip bir üniversitemiz var. Üniversite ile sanayi yakınlaştırmak ve üniversiteyi Ar-Ge merkezi olarak kullanmak amacıyla bu programı gerçekleştirdik. Bu toplantı ilk ve son olmayacak, görüşmelerimiz devam edecek” dedi.

Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde düzenlenen çalışma kahvaltısına Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Başkanı Prof. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sevim Alışır ve Doç. Dr. Gökhan Demir, KİTAM Müdürü Doç. Dr. Kubilay Yıldırım, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Zengin, Proje Geliştirme Ofisi uzmanları ve çeşitli sektörlerden birçok iş insanı da katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.