Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DEV ‘EĞİTİM’ HAMLESİ!

Samsun’da, Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kazım Yılmaz, başkentteki Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imza törenine katıldı

DEV ‘EĞİTİM’ HAMLESİ!
REKLAM ALANI
11 Ağustos 2022 18:03

Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenle imzalandı. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ın da iştirak ettiği törende, TOBB öncülüğünde hayata geçirilen 81 ilde 81 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Projesi ve Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü ile iş dünyasının, özel sektörün ve öğrencilerin sahip olacağı kazanım ve istihdam artışı aktarıldı.

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE ÖNEM
İş birliği protokol töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TOBB’un eğitim alanındaki en büyük paydaşları olduğunu ifade ederek, “Kısa süre içerisinde akademik olarak başarılı öğrencilerin meslek liselerini tercih etmeye başladıklarını gördük. Meslek liseleri artık düşük puan olan öğrencilerin gittiği eğitim kurumları olmaktan çıkacak, biz el birliği ile bu algıyı ortadan kaldıracağız. Mesleki eğitim liseleri ile amaç üretim kapasitesini eğitim, üretim, istihdam çevriminde güçlendirmek ve inşa etmektir” dedi.

ÖZEL SEKTÖRE ‘DESTEK’ ÇAĞRISI
TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması gerektiğini vurgulayarak “Bu proje ile gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyor, mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmayı ve özel sektörün rolünü güçlendirmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu.

YILMAZ: DESTEĞİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ
Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü hakkında değerlendirmelerde bulunan ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz da , büyük bir emek ve paydaşlık çerçevesinde oluşturulan bu projenin Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi iş dünyamız ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bir araya getiriyor, protokol ile mesleki eğitim merkezleri ve oda ile borsalar birbirine daha sıkı bağlandı. Bu vesile ile üyelerimiz mesleki eğitim merkezlerimizden yararlanabilecek ve gençlerimizin de gayretiyle öğrenci kapasitesi her geçen gün daha da artacak. Çarşamba Ticaret Borsası olarak ülkemiz için en değerli yatırımın eğitim olduğunun altını çiziyor, bu alanda hayata geçirilen tüm projelerde desteğimizi ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kazım Yılmaz, hayata geçirilen Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından iş birliği protokolü, Özer ve Hisarcıklıoğlu tarafından imzalandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.