Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘DİJİTAL KORSAN’ EĞİTİMİ!

Samsun’da ‘Dijital Benim İşim’ isimli kurs ile kadınlar sosyal ağları ve interneti etkin kullanmanın yollarını öğreniyorlar

‘DİJİTAL KORSAN’  EĞİTİMİ!
REKLAM ALANI
26 Şubat 2021 13:51

Samsun’da şubat ayında İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafında açılan ‘Dijital Benim İşim’ kursuna kadınlar oldukça ilgi gösteriyor. Günümüze kadar 100’ün üzerinde kadının eğitim aldığı “Dijital Benim İşim Projesi”nde alanında uzman eğiticiler tarafından sosyal medya, e-devlet, excel, e posta, internette gizlilik ve birçok bilgisayar programı hakkında eğitim veriliyor.

GİZLİLİK İÇEREN BİGİLER
İlkadım Halk Eğitim Merkezi’nde eğitmen olan Özlem Değişmen kurs hakkında bilgi verdi. Bilgisayar ya da akıllı telefonu olan fakat etkili kullanamayan veya kullanmayı bilmeyen kadınlara burada akıllı telefon veya bilgisayarları güvenli ve etkili şekilde kullanmayı anlattıklarını ifade eden Değişmen, “Burada kadınlara internete girdikleri zaman sosyal ağlarda veya alışveriş yaptıkları sitelerde kendilerini koruyabilmeleri, güvenli siteleri seçebilmeleri, gizlilik içeren bilgilerini vermemeleri gerektiğini öğretiyoruz. Çünkü sosyal ağlarda her türlü bilgiyi paylaşabiliyorlar. Bunların belirli bir sınır çerçevesinde olması gerektiğini anlatıyoruz. Evde çocukları ile birlikte bilgisayar kullandıklarında onların girdikleri siteleri kontrol etmeyi gösteriyoruz. Aynı zamanda bir iş ortamına girdiklerinde online veya dijital ortamda onlara fayda sağlayabilecek bilgileri aktarıyoruz. E-devlet, e-nabız uygulamalarını nasıl kullanacaklarını öğretiyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARIN ESİRİ OLDUK’
Artık birçok işini internet üzerinden kolayca halledebildiğini belirten kursiyer Sevim Hacı Softaoğlu, “Gerçekten bilgisayarı açma-kapamayı dahi bilmiyordum. Bilgisayar başına her zaman oturamıyoruz. Buraya kursa gelmemin bir getirisi oldu. Çalışırken okulda öğrencilerimizi kaydetmek gerekiyor. Dijital ortama girmek gerekiyor. Çocuklara yaptırıyoruz. Çocukların esiri olduk. Bu işin kolay yolu vardır dedim kendime. Oya, dantel yapmasını biliyoruz, bunu da öğrenmenin kolay yolu vardır. Kursta dijital ortamda bir bilgi göndermeyi, link atmayı bunları öğreniyoruz” diye konuştu.

Kursiyer Remziye Yüksel ise “Excel, e-posta gibi uygulamaların nasıl kullanacağımı öğrendim. Bir yere tıkladığım zaman acaba yanlış mı gireceğim, yanlış bir bilgi mi göndereceğim diye çok tedirgin oluyordum. Korkulacak bir şey olmadığını gördük” şeklinde konuştu. 100’ün üzerinde kursiyerin katıldığı “Dijital Benim İşim Projesi” devam ediyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.