Dolar 32,5933
Euro 35,0082
Altın 2.450,52
BİST 9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘HEPİMİZ KUBİLAYIZ!..’

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Özkefeli, “Cumhuriyet uğruna, devrim uğruna ölümün üstüne yürüyen Mustafa Fehmi Kubilay, mücadelemizin mayasıdır” dedi

‘HEPİMİZ KUBİLAYIZ!..’
REKLAM ALANI
22 Aralık 2021 19:46

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özfekeli, İzmir’in Menemen İlçesi’nde, 91 yıl önce katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarını yayımladığı basın açıklamasıyla andı. Özkefeli, “Kubilay, mücadelemizin mayasıdır” dedi.

CUMHURİYET, ŞERİATÇILARIN HEDEFİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, “Yüz yıllarca cehaletin koyu karanlığında yaşamaya terkedilmiş bir milletin, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir savaşı kazanarak çağdaş dünyaya adım atışının adıdır” ifadesiyle tanımlayan Işık Özkefeli,”Bu nedenlerle, dini siyasi amaçları için kullananların tüm gücünü ellerinden alan Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana şeriat yanlılarının, hilafet özentilerinin hedefi olmuştur” dedi.

MENEMEN’DE AYAKLANAN HAİNLER
Türkiye Cumhuriyeti‘nin 91 yıl önce 23 Aralık 1930 günü vahşi bir gerici ayaklanma ile sarsıldığını belirten Özkefeli, “Bu tarihten önce ve sonra da defalarca karşılaştığımız gibi ‘Din elden gidiyor’ çığlıkları ile Menemen’de ayaklanan hainler, Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan’ı canice katlettiler” açıklamasında bulundu.

ADALETSİZLİK VE ÇÖKEN EKONOMİ
Emperyalizmin işbirlikçisi yönetimler özellikle son 60 yılda, bugünlere çıkan yolların taşlarını döşemiş; gaflet ve aymazlıktan beslenerek güçlenen hainler bir karabasan gibi yurdun üzerine çökmüştür” diyen Özfekeli, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Son 19 yılda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını açıkça sergileyen iktidar, baskıcı yönetim anlayışı ile faşizmi hayatın olağan akışı haline getirmek istemektedir. Kuvvetler ayrılığının sona erdiği, adaletsizliğin kol gezdiği, ekonominin çöktüğü, insanların yoksullukla terbiye edildiği ülkemizde, halkımız farklı kutuplara ayrıştırılmış, iktidar bizzat toplumsal barışı tehdit eden bir unsur haline gelmiştir.

SÖZ KONUSU VATAN İSE…
Cumhuriyet uğruna, devrim uğruna ölümün üstüne yürüyen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan, Bekçi Şevki mücadelemizin mayasıdırlar. Bizler, Kubilaylarız.
Bizler, ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ diyen bir devrimcinin takipçileriyiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.