Dolar 32,3664
Euro 34,5896
Altın 2.381,57
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

‘DİPLOMA ARTIK HİÇBİR İŞE YARAMIYOR’

OMÜ’deki törende konuşan Vali Tavlı, “Gücümüzü OMÜ’lü bilim insanlarının dünyaya katmış olduğu çalışmalardan alıyoruz” derken Rektör Ünal, “Artık diploma hiçbir işe yaramıyor” çıkışını yaptı

‘DİPLOMA ARTIK   HİÇBİR İŞE YARAMIYOR’
REKLAM ALANI
24 Şubat 2024 08:00 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2024 22:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) akademik aşama kaydeden doktor öğretim üyeleri geleneksel ‘Takdim Töreni’yle binişlerini (cübbe) giydi. Ayrıca başarılı bilim insanlarına ödülleri de düzenlenen törenle verildi.

OMÜ Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti. Başarılı bilim insanlarının ödüllendirildiği törene Samsun Valisi Orhan Tavlı da katıldı.

DİPLOMA

BİLİM İNSANLARINA ÖVGÜ
Programın açılışında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Akademik performanslar neticesinde başarılar artarken, şehirle bütünleşen bir üniversite karşımızda duruyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesini tercih eden öğrencilerimiz, kurumun geçmiş yıllarda yaptığı akademik başarılara bakıyorlar, bir taraftan da Samsun’un alt ve üst yapısıyla yaşanabilir bir şehir olması da onların OMÜ’yü tercihinde de önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Bugün bilim dünyasına değer katan OMÜ’lü akademisyenlerin değerlendirilmesi ve ödül töreninde beraber olmamız benim için ayrıca bir onurdur. Eğitimden sağlığa her alanda üreten bir şehir olan Samsun, insan kaynağı güçlü bir şehir ama en büyük gücünü de dünyaya açılan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin bilim insanlarının şehrimize, bilime ve dünyaya katmış olduğu çalışmalardan alıyoruz. Akademisyenlerimize ve OMÜ idarecilerimize şükranlarımız arz ederken inşallah daha büyük ödüller, başarıların sizlerle olmasını diliyorum” dedi.

‘ÖNÜMÜZDE TEKNOLOJİ SAVAŞLARI VAR’
Fikri mülkiyetin önümüzdeki süreçte dünyadaki en önemli kavramlardan biri olacağına dikkat çeken Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, “Teknolojilerin gelişmesi ve sanayiye entegresi noktasında üniversiteler çok önemli. Gençleri yetiştirmek çok önemli konulardan bir tanesi. Önümüzdeki süreçte fikri mülkiyetin çok daha önem arz edeceği dönemlerden bir tanesinde olacağız. Önümüzdeki süreçte teknoloji savaşları var” diye konuştu.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise, “Şunu biliyoruz ki artık diploma hiçbir işe yaramıyor. Yeter şartı olarak görünmüyor. Diplomanın üzerindeki yeterlilikleri konuşmak gerekiyor. Diploma geri kaldı, arkaya düştü. Bu nedenle ilk hedefimiz Ar-Ge’nin lisans düzeyine indirgenmesi. Bu amaçla tüm programlarda bitirme tezi ve araştırma teknikleri dersi konuldu” dedi.

DİPLOMA

‘BAZI ÖĞRENCİLER OMÜ’YÜ
TERCİH ETMEMELİ’
“Temel hedefimiz OMÜ’ye tercih gerekçesini değiştirmek” diyen Yavuz Ünal, şöyle devam etti:

“Tercih sıralamasını değiştirmek istiyoruz. Bazı öğrencilerin, ‘Ben OMÜ’de okuyamam’ diyerek tercih etmemesi gerekiyor. Geldikten sonra kalması değil, OMÜ’yü tercih etmemesi gerekiyor. Bazı öğrencilerin de bilinçli olarak, ‘Ben OMÜ’ye gidersem öğrenciyken iş kurabilirim, çünkü güçlü bir Teknoparkı var’ demeli. Bölgenin yapısını değiştirmek istiyoruz. Sadece OMÜ Kampüsü değil tüm yerleşkelerinin, bölgenin tamamına bir şekilde değer katacak, yatırımcıların sorunlarını çözmeye katkı sağlayacak, AR-GE’lerini üstlenecek. Dolayısıyla lisans düzeyindeki öğrencinin tercihini değiştirmek istiyoruz. Temel hedefimiz de budur.”

158 AKADEMİSYENE BİNİŞ TAKDİMİ
Protokol konuşmalarının ardından 22 kişi plaket, 15 kişi teşekkür ödülü, akreditasyonu onaylanan 7 birim yetkilisi de plaket aldı. Ardından 52 profesör, 49 doçent, 57 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 158 akademisyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın takdimiyle biniş giydi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene ayrıca Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Terzi, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Kızılay İl Başkanı Onur Çoban, Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Kızılay Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Engin Erdoğan, idari ve akademik personel ile biniş giyen öğretim üyeleri katıldı.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.