Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘DİRENİŞİ BÜYÜTÜYORUZ!..’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Kadın Meclisi, Dünya Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı

‘DİRENİŞİ BÜYÜTÜYORUZ!..’
REKLAM ALANI
25 Kasım 2022 19:20

Samsun’da KESK Kadın Meclisi, 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, “Saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

'DİRENİŞİ BÜYÜTÜYORUZ!..'

10AYDA 337 KADIN KATLEDİLDİ
KESK Kadın Meclisi adına basın açıklamasında bulunan Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası(ESM) Samsun Şube Kadın Sekreteri Ayşe Anar, kısaca şunlaır söyledi:

“Geçtiğimiz 25 Kasım’dan bugüne erkek şiddeti hız kesmeden devam etmiş. Son 10 ay içerisinde 337 kadın katledilmiş, 190 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiş. 2022 yılında öldürülen kadınların yüzde on yedisi failler hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen katledilmiş. Erkek yargı her fırsatta kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi için gerekçe bulmaktan geri durmamıştır. Gerici, cinsiyetçi ve homofobik temelde oluşturmayı tasarladığı yeni toplumsal düzenin inşası için kadın kazanımlarını hedefe alan düzenlemeler yapan iktidar her gün erkek devlet şiddetini yeniden üreten politikalarını hayata geçirmektedir. 6284 sayılı yasa hala uygulanmamakta, hatta yasanın sağladığı haklar kısıtlanmaya çalışılmaktadır.

ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET
6284 sayılı yasanın hedefe konulması ile eril yargının cezasızlık politikaları kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve kadın cinayetlerini arttırmaktadır. Bizler; ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet!’ demek için kadın cinayetlerinin münferit değil, politik olduğunu haykırmak için alanlardayız.

SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ
Kimliğimizi yok sayanlara, bizleri erkeğe, sermayeye ve devlete daha da bağımlı hale getirmek için her türlü krizi fırsata çevirmenin hesabını yapanlara karşı emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki binlerce yıllık erkek egemen denetimine son vermek için alanlardayız. Ve ‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz.’

FITRATIMIZDA ÖZGÜRLÜK VAR
Biz kadınlar toplumsal alanın her aşamasında varız ve var olmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında da birlikte mücadele edip yılmadan hayatlarımıza ve emeğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Kadın katliamlarına, savaşlara, yoksulluğa, homofobiye, doğa ve yaşam alanlarımızın talanına karşı direnişimizden de asla vazgeçmeyeceğiz. İşyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla bize sınırlar çizmeye çalışanlara inat ‘fıtratımızda özgürlük var!’ diyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.