Dolar 32,4643
Euro 34,8518
Altın 2.480,15
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

‘Diyanet sabırları zorluyor’

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, ‘9 yaşında kız çocuğu evlenebilir’ şeklinde açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı hakkında sert konuştu

‘Diyanet sabırları zorluyor’
REKLAM ALANI
3 Ocak 2018 20:44

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, HADDİNİ AŞIYOR’

Bu devirde, bu şekilde bir değerlendirmenin, bir devlet kurumu tarafından yapılmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Tufan Akcagöz, “Diyanet İşleri Başkanlığı, haddini aşıyor. Yaptığı açıklama, toplumu bölüyor ve vatandaşları kin ve nefrete tahrik ediyor. 9 yaşında kız çocuğu evlenebilir demek, çocukları ateşe atmak, kamu düzenini bozmak demek. 9 yaşındaki bir çocuk, bedensel bir takım gelişim özellikleri gösterse de, ruhen hala çocuktur. Kanunen de 18 yaşın altında olan herkes çocuktur. Çocuklar, ahlaken de kanunen de korunmak zorundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, hakikatten insanın sabrını zorluyor. Hiç bir din öğretisine dayanarak böyle bir tezi savunamazsınız. Vatandaşı çileden çıkarmaya hakları da hadleri de yok. “ dedi.
‘DİYANETİN GÜNDEME GELDİĞİ KONUYA BAKIN’

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, yaşanan bir çok toplumsal olayla ilgili sessizliğini koruduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, “ Diyanet, bir çok olaya sessiz kaldı. Aksini iddia edenler lütfen buyursun. Kadın cinayetleri işlenirken, kızlar tecavüze uğrarken sessiz kalan Diyanet, iş 9 yaşında evlenmeye gelince gündeme geliyorsa, orada bir sıkıntı var demektir. Ülkede onlarca yolsuzluk oldu. Kendilerine soru sorulmasına rağmen, ‘yolsuzluk haramdır’ diyemedi. Tayyip Erdoğan, miting alanlarında kuranı Kerim’i salladı, ‘öyle iş olmaz’ diyemedi. AKP’li Milletvekilleri, Tayyip Erdoğan için ‘Allah’ın bütün vasıflarını taşıyor’ derken sessiz kaldı. Binlerce insan KHK ile işlerinden oldu, ‘böyle hukuksuzluk olmaz’ demedi, diyemedi. Şimdi ise konuşuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, maalesef milleti galeyana getirmekten başka bir iş yapmıyor. Ne acıdır ki böyle bir kuruma devlet bütçesinden ayrılan pay,  7 milyar 774 milyon 183 bin lira. Bırakın bu parayı başka işlere ayıralım, yazıktır, günahtır.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.