Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Diyarbakır’da mayınlı tuzak: 1 çocuk daha öldü; 1 yaralı var

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen el…

Diyarbakır’da mayınlı tuzak: 1 çocuk daha öldü; 1 yaralı var
REKLAM ALANI
30 Ağustos 2015 21:19

Edinilen bilgiye göre, patlama Silvan Barajı’na giden Boyunlu grup köy yolu girişinde meydana geldi. İlçe çıkışında bulunan Bağlar Mahallesi Boyunlu grup köy yolu Büyük Çeşme mevkiinde PKK’lılar tarafından yola döşenen patlayıcı askeri zırhlı aracın geçişi esnasında uzaktan kumanda ile patlatıldı.

14 YAŞINDAKİ MEHMET CAN VERDİ

Patlama esnasında bölgede oyun oynayan 14 yaşındaki Mehmet Emin Sinpil şarapnel parçalarının vücuduna isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, 1 sivil de yaralandı.

Yaralı kaldırıldığı Silvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken bölgeye çok sayıda güvenlik kuvvetleri sevk edildi.

Patlamada çevredeki elektrik direkleri de büyük oranda hasar gördü. Saldırıya gerçekleştiren PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı belirtildi.

CUMA GÜNÜ DE CİZRE’DE 2 ÇOCUK ÖLMÜŞTÜ

Cuma günü de Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıların ardından güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmalarda 2’si çocuk olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmiş, 3 asker yaralanmıştı. O çatışma sırasında ölen 7 yaşındaki Baran Çağlı (solda) ve 10 yaşındaki Emin Yanaş.
 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.