Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

DOĞA BENİ BEKLİYOR!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde tabiat harikası Nebiyan Dağı’nda bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Doğa Festivali, konuklarına festivalin zirvesini yaşatacak

DOĞA BENİ BEKLİYOR!
REKLAM ALANI
7 Eylül 2022 16:56 | Son Güncellenme: 7 Eylül 2022 17:13

19 Mayıs Belediyesi tarafından organize edilen Nebiyan Doğa Festivali’nin basın toplantısı 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun öncülüğünde gerçekleşti. İlki 2019 yılında yapılan ve beklenilenin üzerinde katılımcı ile gerçekleşen Nebiyan Doğa Festivali’ne pandemiden dolayı 2 yıl ara verildi. İlk festivalde yapılan katılımcı anketleriyle alandaki eksiklikleri tespit eden 19 Mayıs Belediyesi, bu zaman diliminde alandaki eksiklikleri gidererek 9-10-11 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği ikinci Nebiyan Doğa Festivali’ne daha etkin bir şekilde hazırlandı.

NEBİYAN’I HERKES TANISIN İSTİYORUZ’
Festival hakkında açıklamalarda bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “2019 yılında ilkini yaptığımız Nebiyan Doğa Festivalimizin bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Tamamen amatör ruh ile düzenlediğimiz ve beklenilenin çok üzerinde katılımcının olduğu ilk festivalimiz kendisini kanıtladı. Bu yıl daha renkli ve birbirinden farklı yirmiden fazla faaliyet ve yarışmanın olduğu festivalimizin ana teması ‘Doğa Seni Bekliyor’. Bu festival ile Nebiyan’ı herkes tanısın istiyoruz. Nebiyan Doğa Festivali’nin birkaç yıl sonra uluslararası festival haline geleceğine inanıyorum” dedi.

TURİZME, TARIMA, ÜRETİCİYE KATKI
Festivalin Samsun ve 19 Mayıs ilçesinin turizmine, tarımına ve üreticilerine büyük katkılar sunacağını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Samsunumuzu ve ilçemizi tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz 19 Mayıs ilçemizin daha fazla gelişmesi ve kalkınması için çalışıyoruz. Festivalimiz için bütün tedbirleri aldık. İnşallah çok güzel bir festival olacak” diye konuştu.

FASULYE, KESTANE, SALEP MARKALARI
İlçede yetişen fasulye kestane ve salebi markalaştıracaklarını açıklayan Topaloğlu, “Nebiyan fasulyesi tarlada satılıyor. Bu fasulye Anzer balı gibi. Üreticilerimize ‘fındık yerine fasulye dikin’ diyoruz. İlçemizin Nebiyan taze ve kuru fasulyesi, Nebiyan kestanesi ve saleple ilgili bakanlığa başvuru yaptık. Bu ürünleri markalaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

İŞTE FESTİVAL PROGRAM TAKVİMİ
Festival program takvimi hakkında detaylar veren Başkan Osman Topaloğlu, şunları söyledi:

“Festivaller hiç şüphesiz kentlerin ve ilçelerin tüm zenginliklerin tanıtılması, gelenek ve görenekleri ile kültürel miraslarının gelecek kuşaklara taşınmasında önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu kapsamda, 3 gün 2 gece çadır konaklamalı olarak gerçekleşecek festivalimizde birinci gün, kamp alanlarına yerleşim, foto maraton başlangıcı, doğa yürüyüşü, akşamında Dj Performansı, horon ekibi ve Ekin Uzunlar konseri yer alacak. İkinci gün, 10.30’da açılış töreninin ardından, çocuklarımız için sınıf dışı eğitim etkinlikleri kampı, stantların açılışı, geleneksel Türk okçuluk yarışları, bilek güreşi yarışması, ilçemizin markası Nebiyan fasulyesi tat yemek yarışması, Nebiyan bölgesi buzağı güzellik yarışması, engel atlama at gösterileri ve akşamında zeybek ekibi, Kafkas halk oyunları ve Dilanur Şentürk konseri gerçekleşecek. Üçüncü gün ise Nebiyan dağı zirve faaliyetleri, dağ bisikleti yarışları, oryantiring yarışları, tahtarally yarışları, nebiyan climb moto cros yarışları, engel atlama at gösterileri ve saat 19.00’da ödül töreninin ardından kapanış gerçekleşecek. Bu program takvimi haricinde serbest zaman faaliyetleri olarak da alanda kurduğumuz zipline da eğlenebilir, bölgenin en büyük salıncağında keyifli anlar geçirebilir. Arkadaşlarımızın Lazgırt ismin verdiği canlı langırtta 6 kişilik takımınla yarışabilir, ayak tenisinde hünerlerini sergileyebilir, off road, moto cros ve ATV gösterilerine şahitlik edebilirsiniz. Tüm halkımızı 9-10-11 Eylül tarihlerinde Nebiyan’a bekliyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.