Dolar 32,5534
Euro 34,8864
Altın 2.435,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

‘ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ!..’

Samsun’da Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 1999 depreminin unutulduğunu söyleyerek, “6 Şubat yüzümüze tokat gibi çarptı. Artık unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi

‘ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
10 Mart 2023 16:30

Samsun’da, Atakum Belediye Meclisi’nde tüm parti gruplarının oylarıyla meclisten geçen ‘yeni deprem yönetmeliği’ hakkında bilgi veren Başkan Deveci, “1 Ocak 2019 tarihinden önce belediyemizden yapı ruhsatı alan ve temel betonu henüz dökülmemiş yapıların inşaatlarda geçerli yapı ruhsat eki, zemin etüt ve statik hesaplarının yürürlükteki deprem yönetmeliklerinin hükümlerince yeniden projelendirilerek etüt edilmesi kararımız tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi” dedi.

SAĞLIKLI, GÜVENLİ YENİ KONUTLAR
Konusunda deneyimli uzman kadrosuyla bir deprem komisyonu oluşturduklarını açıklayan Deveci, “Yapı stokunu yeniden tarayacağız. ‘Benim binamda çatlaklar var, gelin bakın’ diyenleri kontrol edeceğiz. Risk varsa gereğini yapacağız. Bununla ilgili bir çalışmamız ve hassasiyetimiz vardı ama ağır gidiyordu. Çeşitli dirençlerle karşılaşıyorduk. Şimdi mevzuatı yapacak, denetleyecek kişilerin, yapıyı yapacak olanların önünde insan hayatı var. ‘Benim kazancım insan hayatından daha önemlidir’ diyene Atakum’da selam vermem. Bunu herkes duysun. 1999 depremini unutmuşuz. 6 Şubat yüzümüze tokat gibi çarptı. Artık unutmayacağız, unutturmayacağız. Hem içimizden çıkan iyiliği koruyup kollayacağız hem de insan sağlığına ve güvenliğine uygun konutlar yapacağız” diye konuştu.

YAPI DENETİMLERİ ARTACAK
Atakum’da yapılara yönelik daha sıkı denetimler yapacaklarını belirten Başkan Deveci, “Denetlemeler konusunda verimli bir çalışma takvimi hazırlıyoruz. Biz denetleyeni denetleyebiliyor muyuz konusunda bir tartışma var. Bundan sonra imar affına cesaret edebilecek bir iktidar Türkiye’ye gelmez artık. Kentten çalmak isteyenler niyetlerinden vazgeçsinler. İmar hukuku onlara neyi vermişse ona razı olsunlar. Bazı dükkanlarda, görseli iyileştirmek için kolon kesildiği ihbarları alıp kontrol ediyoruz. Ancak, ha silahla adam öldürmüşsün ha kolonu kesmişsin” dedi.

CANLI YAYINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: Başkan Av. Cemil Deveci, Kanal S ekranlarında ‘Merve İlhan ile Haberin İçinden’ programının canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ve Atakum Belediyesi’nin hız kazandırdığı depreme yönelik çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

DEPREM TAHMİN İSTASYONLARI
Başkan Deveci, Atakum’a yaklaşık 2 yıl önce deprem tahmin istasyonlarının da kurulduğunu hatırlatarak, “Deprem tahmin istasyonları, bilim insanlarının oluşturduğu İstanbul merkezli Doğa Hareketleri Araştırma Derneği tarafından kuruldu. Sayısal ölçümler yapıyorlar. Belli bölgeye yerleştiriyorlar. Anadolu’ya yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Atakum’da Kayagüney ve Akalan’da olmak üzere iki tane var. Anadolu’daki yaygınlaştırılabilir ve yer hareketleri izlenebilirse 1 ila 30 gün öncesinde tahmin yapabiliyorlar. Yerel yönetimlerin bu işe destek vermesi ve Anadolu’ya yaygınlaştırılması lazım” ifadelerini kullandı.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.