Dolar 32,5417
Euro 35,0071
Altın 2.428,75
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Doğru teşvik ile tarımsal kalkınma!

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Öcal, Yakakent KuzuörenDöllek Mahallesinde iftar programına katıldı. Mahalle sakinlerinin katıldığı iftar programında konuşan Öcal, Tarım ve Hayvancılıkla ilgili önemli mesajlar verdi

Doğru teşvik ile tarımsal kalkınma!
REKLAM ALANI
11 Haziran 2018 18:11

Seçim çalışmalarını Yakakent’te sürdüren Mustafa Öcal, esnaf ziyaretlerinin ardından KuzuörenDöllek mahallesindeki iftar programına katıldı. Kendilerini ağırlayan mahalle sakinlerine teşekkür ederek memnuniyetlerini belirten Öcal, programda yaptığı konuşma da tarım ve hayvancılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

RANT ODAKLI DEĞİL, İNSAN ODAKLI ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ

Saadet Partisi iktidarında büyük şehirlere göçün önlenmesi ve tersine göçün sağlanması için maddi ve manevi kalkınma dengeli ve planlı bir şekilde yürütüleceğini belirten Öcal, ‘’Türkiye’nin tamamı yaşanılır hale getirilecektir. Yatay, dengeli, ölçülü, insani şehirler inşa edilecektir. Ucuz ve kaliteli konut projeleri ile vatandaşlarımızın barınma sorununa rant odaklı değil, insan odaklı ve ihtiyaca göre çözümler üretilecektir. ‘’dedi.

TARIMSAL ARAZİLER HEBA EDİLMEYECEK

Kentsel dönüşümde amaç rant değil, yörede yaşayanların yaşam kalitesinin artırılması olacak diyen Öcal, ‘’Tarımsal araziler heba edilmeden tarihi ve doğal doku korunarak estetik ve şahsiyetli şehirler oluşturulacaktır. Kentleşme, sanayileşme ve yapılaşmada ormanlar, meralar ve tarım alanları kullanılmayacaktır. Kıyı alanları, sahil şeridi ve koylar tüm halkımıza aittir. Bu alanların mülkiyeti belli bir süreliğine de olsa gerçek veya tüzel kişilere devredilemez. Böyle bir tahribatın önüne geçilecektir’’ ifadelerini kullandı.

DOĞRU TEŞVİK VE DESTEKLE TARIMSAL KALKINMA SAĞLANACAK

Bugün üretene değil üretmeyene, ürüne değil boş araziye teşvik ve destek verildiğine dikkat çeken Öcal, ‘’İnsanımız topraksızlaştırılıyor, topraklarımızda insansızlaştırılıyor. Bugün 5 milyon ton buğday, 2 senede 1 milyon büyükbaş, 500 bine yakın küçükbaş hayvan, 500 bin ton et ithal ettik, yetmedi saman ithal ettik. Mercimek, nohut, fasulye ithal ediyoruz. O yüzden biz bu seçimlerin temasını değiştir olarak belirledik, değiştireceğiz. Hatırlanacağı üzere, Çiftçimizin yüzü bizim 11 aylık iktidarımızda güldü. Refah Partimizin logosu da hatırlanacağı üzere hilal ve başaktı. Memleket hilalin şefkati ve başağın boy süren bereketiyle donanmıştı. Çiftçimiz üretiyor, karşılığını da hemen alıyordu. Teşvik ve desteklerle üreticide kazanıyor devletimizde kazanıyordu. İstiyoruz ki, bir değişim yapalım bereketli günler yeniden geri gelsin’’ şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.