Dolar 32,5036
Euro 34,9620
Altın 2.430,61
BİST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ATAKUM’DA İSYAN VAR!

CHP ve İYİ Partiler, Atakum Belediyesi’nin banka hesaplarına konulan hacizlere tepki gösterdi. CHP’li Fatih Türkel, “Meydanı boş sanmayın. Başkanımız Cemil Deveci’nin arkasındayız. Herkes aklını başına alsın” dedi

ATAKUM’DA İSYAN VAR!
REKLAM ALANI
26 Ağustos 2021 19:32

Samsun’da, Atakum Belediyesi’nin, personel maaşının da yattığı banka hesaplarına haciz konulmasına, belediye önünde yapılan basın açıklaması ile tepki gösterildi. CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Meydanı boş sanmayın. Biz, Millet İttifakı olarak Atakum Belediye Başkanımız Cemil Deveci’nin arkasındayız. Dost düşman herkes duysun başkanımızı kurda kuşa yem etmeyiz. Herkes aklını başına alsın” dedi.

CHP VE İYİ PARTİLİLER BELEDİYE ÖNÜNDE
İzmir 16’ncı İcra Dairesi, Atakum Belediyesi’nin 2 bankada bulunan 6 hesabına haciz koydu. Haciz işleminin ardından ‘Kamu hesaplarına haciz konulamaz’ maddesi uyarınca yapılan itiraz üzerine hesaplardan hacizleri kaldırma kararı verildi. Uygulanması geciken karar sonrası CHP ve İYİ Parti İl Başkanları ve üyeleri Atakum Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi.

‘HACİZ UYGULAMASI HUKUKSUZ’
Basın açıklamasının başında konuşan İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Selen Gülhan Çam ve CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, İzmir 16’ncı İcra Dairesi’nin belediyenin hesaplarına koyduğu haczi ‘hukuksuz’ olarak nitelendirdi.

‘BU YAPILAN ZULÜMDÜR’
Daha sonra açıklamalarda bulunan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, burada kıymetli işler yapmaya çalışıyor. İcra ve hacizlerle mücadele ederken, bu pandemi sürecinde bile çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadı. Bütün garibanların sofralarına yemek götürmeye çalıştı. Hayır çarşılarıyla, organizasyonlarıyla vatandaşın yanında olmaya çalıştı. Çektirilen zulüm yetmezmiş gibi bundan 1 hafta önce hiç olmamış bir şey başımıza geldi. Atakum halkına hizmet veren personelinin de maaşlarının yattığı ve yasa ile korunma altına alınmış resmi hesaplara haciz konuldu. Bu bir ilktir ve hukukta bir karşılığı yoktur. Bunun uygulamada da bir karşılığı yoktur ve zulümdür. Bu Atakum halkına çektirilmek istenen bir zulümdür. Sizin bin 300 Atakum personelinin ekmeği ile ne işiniz var? Burada insanlar asgari ücret ile evine ekmek götürmeye çalışıyor. Kimsenin ekmeğiyle, aşıyla oynatmayacağız” dedi.

‘İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ
SOKAĞA ÇIKAMAZ’
AK Parti milletvekillerine de seslenen Türkel, “Bu vebal sizindir. Söyleyin atanmış bürokratınıza aklını başına alsın. Aksi takdirde Cumhuriyet Halk Partisi olarak ‘Siz mi randevu verdirmiyorsunuz? Siz mi engel oluyorsunuz? Siz mi Atakum halkının hizmetinin önüne ket vuruyorsunuz?’ deriz. Buradan tüm kamuoyunun önünde bir kere daha söylüyorum. Sokağa çıkamazsınız. Atakumluların yüzüne bakamazsınız. Bugün Atakum Belediyesi’nin önündeyiz, yarın AK Parti’nin önünde basın açıklamamızı yaparız, öbür gün İller Bankası Genel Müdürlüğü önünde açıklamamızı yaparız, Atakumluların yüzüne bakamayacak hale getiririz. Yarın Atakum halkından oy isteyeceksiniz, iktidarınızın devamını isteyeceksiniz. Yapmayın. Eşit davranın, hakça davranın. Partinizin isminde adalet var, onu da hatırlatalım size” diye konuştu.

‘KURDA KUŞA YEM ETMEYİZ’
Fatih Türkel açıklamalarının son bölümünde ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşlarının, askerlerinin sırtını yere getirmek öyle kolay değildir. Meydanı boş sanmayın. Biz, Millet İttifakı olarak Atakum Belediye başkanımızın arkasındayız. Dost düşman herkes duysun: meclis üyelerimizle, ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimizle, örgütlerimizle belediye başkanımızı kurda kuşa yem etmeyiz. Herkes aklını başına alsın” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması belediye önünde toplanan partililer ve personelin slogan atmasının ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.