Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Huzurevi sakinleri yeni kimlik kartlarını Vali Kaymak teslim etti

Samsun İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne gelemeyen Canik Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki yaşlılara yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını Samsun Valisi Osman Kaymak takdim etti.

Huzurevi sakinleri yeni kimlik kartlarını Vali Kaymak teslim etti
REKLAM ALANI
4 Mart 2020 19:38 | Son Güncellenme: 4 Mart 2020 19:39

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve Biyometrik Veri Alımı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında kimlik kartı başvurusu için nüfus müdürlüklerine gelemeyeceği belgelendirilen kişilere görevliler tarafından kimlik kartları veriliyor. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile bağlı İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla ceza infaz kurumlarında barındırılan vatandaşlar ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında huzur evi ve bakım evlerinde kalmakta olan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. Bu kapsamda Canik Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak düzenlenen tören ile yeni kimlik kartlarını huzurevi sakinlerine takdim etti.

2019’DA 862 BİN 786 KİŞİNİN KİMLİK KARTI BAŞVURUSU ALINDI
Huzurevinde program ilk olarak kahvaltı ile başladı. Akabinde konuşmasını gerçekleştiren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir proje kapsamında ilgili kurumlarla ile iletişime geçildiğini belirterek, “Samsun Huzurevi Müdürlüğünde 58, T Tipi Açık Kapalı Cezaevi Müdürlüğünde 204, Çarşamba Cezaevi Müdürlüğü 18, Ladik Huzurevi Müdürlüğü 40, Havza Huzurevi Müdürlüğü 76 ve Bafra Huzurevi Müdürlüğü 18 başvuru olmak üzere toplamda 414 kişinin TC kimlik kartı tamamlanmış durumdadır. 2019 yılında Samsun nüfusu 1 milyon 335 bin 716 olarak açıklanmış olup 2017 yılında 273 bin 796 kişi, 2018 yılında 307 bin 894, 2019 yılında 862 bin 786 kişinin kimlik kartı başvurusu alınmıştır” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ TEKNOLOJİYİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMAKTA”
Programda konuşan Vali Osman Kaymak ise, “Nüfus Genel Müdürlüğümüz elektronik çipli dediğimiz sisteme geçti. Artık TC kimlik numarası ile bütün bilgilerimiz bilgisayar kayıtlarında çıkıyor. Parmak izi alındıktan sonra sahte nüfus cüzdanı çıkarma konusu tarihe karışıyor. İnsanlar başkalarının nüfus cüzdanlarının sahtesini yaparak adına şirket kurup suç işleyebiliyor. İnsanlar bu durumdan mağduriyetler yaşayabiliyor. Şimdi İçişleri Bakanlığımız teknolojiyi, elektroniği iyi şekilde kullanmaktadır. Nüfus Müdürlüğümüz büyük aşamalar kat etmektedir. Pasaport, ehliyet, TC kimlik numarası bütün bunlar nüfus il müdürlüklerinde yapılmaktadır. Çok seri bir şekilde sonuçlandırılıp vatandaşlarımıza verilmektedir” diye konuştu.

Programa ayrıca Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı katıldı.
Tören kimlik kartlarının teslim edilmesiyle son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.