Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ERKEKLERE YER YOK!

Samsun’da farklı mesleklerden 18-66 yaş arası kadın katılımcıların oluşturduğu “Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı”, yaptığı gösterilerle büyük beğeni topluyor

ERKEKLERE YER YOK!
REKLAM ALANI
7 Mart 2022 19:07

Samsun’da farklı mesleklerden 18-66 yaş arası kadın katılımcıların oluşturduğu “Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı”, yaptığı gösterilerle büyük beğeni topluyor.

ÖZEL ÜNİFORMALARIYLA ETKİNLİKLERDE
Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan 18-66 yaş arası Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı, Samsun’da 2020 yılında kuruldu. Gönüllük esası ile kurulan ve farklı meslek gruplarından kişilerin bulunduğu kadın bando takımı, kendileri besteledikleri marşları çalarak yaptığı etkinliklerde kadının gücünü gösteriyor. Yaklaşık 35 kişilik bir grupla kurulan takımın katılımcıları her geçen gün artarken, isteyen ve tecrübesi bulunmayan kadınlara eğitimler veriliyor. Özel üniformalarıyla etkinliklerine devam eden kadınlar herkese örnek oluyor.

‘KADININ GÜCÜNÜ BURADA DA GÖSTERDİK’
Kadın bando takımından Ayşegül Tekay, Cumhuriyet Kadınları Bandosu’nun 2 sene önce kurulduğunu belirtti. Bandonun 18-66 yaş arası kadınlardan oluştuğuna değinen Tekay, “Bu bando takımında trampet veya diğer aletler konusunda hiç eğitimi olmayan kadınlarımız vardı. Onların eğitimleri verildi. Öğrencilerimiz, ev hanımlarımız, öğretmenlerimiz var. Kadınların gücünü burada da gösterdik. Her geçen gün büyüyoruz, böyle kalmayacağız. Çıtayı yükselterek bayağı bir aşama kaydettik. Atakum Kent Konseyi de bize çok destek verdi. Türkiye’nin ilk 18-66 yaş arası kadın bando takımıyız” dedi.

‘DÜKKANI KAPATIP GELENLER VAR!..’
Standardın dışında bir bando takımı olduklarını söyleyen Bando Şefi Mine Yavuzer ise, “Çok güzel tepkiler alıyoruz. Çünkü insanlar hasret, görmek istiyorlar. Bando takımları artık gitti. Biz de dedik ki, ‘Artık fark oluşturalım, bandomuzu kendimiz kuralım.” Ben Ankara’dan geliyorum. Çocukluğumdan beri trampet çalıyorum. Hepimiz gönüllük esası ile yola çıktık. Burada işini gücünü bırakarak, dükkanı kapatıp gelen kadınlar var. Biz bir kereye mahsus çıkmayacağız. Biz her seferinde olacağız. Bütün marşlarımızı da kendimiz besteliyoruz. Biz standardın dışında bir bando takımıyız. Geri dönütler çok güzel oluyor” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.