Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA

Samsun’da kendisini ‘filyasyon ekibi’ olarak tanıtıp evine girdiği özellikle yaşlı kişilerin paralarını çalan şahıs, kendisini arayan polis ekiplerinin tesadüfen yanına gelince yakayı ele verdi

DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA
REKLAM ALANI
5 Mayıs 2021 16:13

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde ikamet eden 86 yaşındaki Zülfi Görmez’e, 10 Mart’ta pazardan alışveriş yapıp pazar çantası ile evine dönerken yanına gelen bir kişi kendisini polis ve filyasyon ekibi olarak tanıttı.

YAŞLI ADAMI KANDIRDI
Görmez’e “Pazarda alışveriş yaptığın kişi korona virüslü. Aldığın meyveleri yıkamamız lazım” diyen dolandırıcı, yaşlı kadının pazar çantasını elinden alıp evine kadar götürerek burada meyveleri mutfakta yıkamasını istedi. Elinde bir bezle etrafı siliyormuş gibi yapan dolandırıcı daha sonra yaşlı kadının odasındaki vazonun altında bulunan 500 lira parasını alıp kaçtı. Yaşlı kadın polise şikayete bulundu. Polis yaptığı araştırma sonucu söz konusu dolandırıcının yaşlı kadının pazar aracını taşıyıp evine girmesi ve evden kaçma anının güvenlik kamerası görüntüsünü tespit etti.


FİLYASYON DİYE TANITTI
İlkadım ilçesi Tepecik Mahallesi’nde ise 21 Nisan günü 79 yaşındaki Sait Göksel’in evine giden dolandırıcı, kendisini filyasyon ekibi olarak tanıtıp birazdan eve hemşirelerin geleceğini söyleyerek yaşlı adamın giysilerini değiştirmesini istedi. Üzerindeki gömleği çıkartan yaşlı adamın gömlek cebindeki içinde 2 bin lira bulunan cüzdanı çalan hırsız kayıplara karıştı.Sait Göksel de polise şikayette bulundu.


ÇOK SAYIDA DOLANDIRICILIK KAYDI
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, her iki olayla ilgili çalışma başlatırken, Zeytinlik Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde araştırma yaptıkları bir sırada her iki dolandırıcılık ve hırsızlık olayına karışan şahsın tesadüfen yanlarına geldiğini fark edince giysilerinden onu tanıdı. Polis, 45 yaşındaki Yılmaz T.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Atakum ilçesinde bir berber dükkanında çalıştığı tespit edilen Yılmaz T.’nin çok sayıda dolandırıcılık suçundan suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Hırsızlık Bürosu ekipleri Yılmaz T.’nin ayrıca 15 Nisan’da Tekkeköy ilçesi Kerimbey Mahallesi’nde ağaca asılı çantanın içinden cep telefonunu çaldığını da tespit etti.


ADLİYEYE SEVKEDİLDİ
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan Yılmaz T. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.