Dolar 32,5577
Euro 34,9065
Altın 2.425,55
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

SAMSUN’DA ‘SEÇİM’ GÜNÜ!

Samsun’da 14 mahalle muhtarlık ara seçimi, 1 mahalle ise ihtiyar heyeti ara seçimi için sandık başına gitti

SAMSUN’DA ‘SEÇİM’ GÜNÜ!
REKLAM ALANI
6 Haziran 2021 15:24

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ‘yapılacak seçimler’ alanında ‘muhtarlık’ ve ‘ihtiyar heyeti’ seçimlerinin yapılacağı mahalleleri ve tarihlerini açıklaması üzerine Samsun’da 14 mahallede ara seçim heyecanı yaşanıyor. 1 mahallede sadece ihtiyar heyeti seçimi, diğer 1 mahallede ise hem muhtarlık hem de ihtiyar heyeti ara seçimi yapılıyor.

EN BÜYÜK YARIŞ, 19 MAYIS MAHALLESİ’NDE
Samsun’da 18 yıldır 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Güven Öztürk’ün 17 Şubat tarihinde korona virüsten hayatını kaybetmesi sebebiyle mahalleli, yeniden seçime gitti. Muhtar adayları Ayperi Türkoğlu, Burçin Karadağ, Öznur Dumlupınar’ı sabahın ilk saatlerinde seçim heyecanı sardı. Toplam 3 bin 534 nüfusu olan 19 Mayıs Mahallesi’ndeki mahalli idareler muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimlerinde 1900 seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti.

ADAYLARDAN İDDİALI AÇIKLAMALAR
Muhtar adayı Öznur Dumlupınar, “Eski muhtarımız Covid-19’dan dolayı vefat etti. O yüzden mahalleli olarak yeniden seçime gidiyoruz. Ben de azasıydım. Güven ortamından seçimimizi yapıyoruz. Sabahın erken saatlerinde seçimimiz başladı. Şu anda 2010 seçmenimiz var. Çok heyecanlıyım” dedi.

Muhtar adayı Burçin Karadağ da, “Muhtarımız vefat etti, Allah rahmet eylesin, iyi bir insandı. Ben de iddialıyım. Muhtarlığı güzel bir şekilde devam ettireceğime inanıyorum. Adaletli bir seçim olsun” diye konuştu.

Muhtar adayı Ayperi Türkoğlu ise “Muhtarımızın vefatı ile birlikte yeniden bir ara seçim gerçekleşiyor. İlgi hayli var, kazanacağıma inanıyorum. Ben çok geç öğrendim, diğer adaylar daha organize çalıştılar. Çok heyecanlıyım, adil bir seçim olsun, demokratik bir seçim olsun. Her şeyden önce hayırlısı olsun, bizim için, mahallemiz için” dedi.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.