Dolar 32,5574
Euro 35,0123
Altın 2.435,30
BİST 9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

”Dolmuş hattı talep ediyoruz”

“MUHTARLAR KONUŞUYOR” köşemizin bu haftaki konuğu Mevlana Mahallesi Muhtarı Servet Şengül

”Dolmuş hattı talep ediyoruz”
REKLAM ALANI
16 Ocak 2017 11:03

Vatandaşla devlet arasında köprü vazifesini gören muhtarlık müessesesi dünyada sadece ülkemizde uygulanması açısından özellik arz etmektedir. Muhtarlık sıfatı, anıldığı her ortamda halkımızın yoğun olarak ilgi gösterdiği bir kurum olarak göze çarpıyor.

Bizler de bu önemli vazifeyi kendilerine görev edinen saygıdeğer muhtarlarımızın sorunları dile getirmek istedik.

 “MUHTARLAR KONUŞUYOR” köşemizin bu haftaki konuğu Mevlana Mahallesi Muhtarı Servet Şengül

Yenigün: Kendinizi bize kısaca tanıtır mısınız?

SERVET   ŞENGÜL  :1977 doğumlu ve evli 2 çocuk babasıyım, esnafım

Yenigün: Muhtarların sorumlulukları nelerdir?

SERVET   ŞENGÜL  :  Nüfus cüzdanı  örneği ve askerlik sevk bilgileri,askerlik şubelerine bilgi vermek,öğretim yılı başlarında öğrenim çağındaki çocukların yaşlarını ve nüfus kağıdı bilgilerini tesbit etmek,mahalle sıralarında vatandaşların resmi  işlemlerine ölenlerin ölüm kayıt evraklarını hazırlamak.

Yenigün: Muhtarlıkta yaptığınız işler nelerdir?

SERVET   ŞENGÜL  : Gelen mahalle sakinlerinin her türlü sıkıntıları ile ilgilenmek ve yardımcı olmaktır.

 

Yenigün: Muhtar olarak insanlara ne gibi yardımlarda bulunuyorsunuz?

SERVET   ŞENGÜL  : Muhtar olarak mahallemizin ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın ilgili kurumlar ile görüşerek ihtiyaçlarını karşılama  ve yardımcı olmak.

Yenigün: Mahalleniz hakkında bilgi verir misiniz?

SERVET   ŞENGÜL  : Bafra Mevlana Mahallesi yüz ölçümü ve nüfus sayısı bakımından ilçemizin en büyük  Mahallesi olup her geçen gün nüfus olarak büyüyen ve tercih edilen bir mahalle’dir.

Yenigün: Mahallenizin problemleri nelerdir? Bu problemleri gidermek için neler yapıyorsunuz?

SERVET   ŞENGÜL  : Mevlana Mahallemizin nüfus ve yüz ölçümünün büyük olmasıyla beraber bölge hastanemize ulaşım sıkıntı başı çekmektir. Bu nedenle hastaneye ulaşımın kolaylaşması için dolmuş hattı açılması talep edilmektedir. Ayrıca sosyal alanların yetersiz olması, çöp konteynırlarının yetersiz olması yeni yapılan binaların ve sitelerin sokaklarımızın asfaltlarının eksik kalmaların bu problemleri gidermek için Muhtarlık olarak ilgili kurumlarla istişare içerisindeyiz.İnşallah önümüzdeki yaz döneminde bunları bitireceğiz.

Yenigün: Mahallenize neler kazandırdınız?

SERVET   ŞENGÜL  : Mahallemizde Seçimlerde Söz Verdiğimiz Gibi;

  • Halı Saha
  • 4 Adet Çocuk Oyun Parkı
  • 70 adet sokağımızın asfalt ile kaplanması
  • 20 sokağımızın altyapı çalışması
  • Sağlık Ocağı
  • 25 kişilik elektrik direğinin tellerinin yenilenmesi ve eksik olan yerlere elektrik direği getirdik
  • Tüm mahallemizin doğalgaz hattının yapılması
  • Tüm bunların yanında en fazla değer verdiğimiz mahallemizin ve ilçemizin çocukları için MEVLANASPOR adı altında resmi spor kulübü kurduk ve 100’e yakın yetkili federasyonlarca verilmiş lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Dart branşlarında ilimizi ve bölgemizi temsilen gittiğimiz Ankara’da Türkiye 3’üncüsü olarak bu gururu ilimize ve ilçemize kazandırmış olduk.
  • 112 Acil İstasyonunun açılması ve muhtarlık hizmet binasını hizmete geçirmek.

Yenigün: Mahalle sakinleri ile aranız nasıl? Ne tür olumsuzluklar yaşıyorsunuz?

SERVET   ŞENGÜL  : Mahalle sakinlerimiz ile göreve geldiğimizden beri birebir diyaloglarda herhangi bir sorun yaşamadım keza arkadaşlarımız ile birlikte elimizden geldiğince her türlü sosyal etkinliklere katılmaya çalıştım. İlçemiz vatandaşlarının her türlü sevinçli ve acılı günlerinde yanında olmaya çalışıyorum.

Yenigün: Mahallenizin nüfusu ne kadardır?

SERVET   ŞENGÜL  : Mahallemizin nüfusu yaklaşık 17.000 (on yedi bin)’dir.

Yenigün: Sorun yaşadığınız ya da destek göremediğiniz kurumlar var mı?

SERVET   ŞENGÜL  :  Mahallemizin büyük olması ve her geçen gün daha da büyümesi nedeni ile Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Yedaş,Telekom, Saski  gibi kurumlar ile zaman zaman problem yaşamaktayız.

Yenigün: Tekrar muhtar adayı olmayı düşünüyor musunuz?

SERVET   ŞENGÜL  :  Allah’ın izniyle sağlık sıhhatimiz yerinde olursa mahallemizin sakinleri teveccüh gösterirse neden olmasın…

Yenigün: Mahalleniz halkının isteklerine cevap verdiğinize inanıyor musunuz?

SERVET   ŞENGÜL  : Mahalle sakinlerimizin hiçbir şekilde ayrım yapmadan istek taleplerine maddi ve manevi cevap verdiğime inanıyorum.

SAYGI VE SEVGİLERİMLE

MEVLANA MAHALLESİ MUHTARI

MEVLANASPOR KULÜBÜ BAŞKANI

 SERVET   ŞENGÜL 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.