Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Dr. Kamil FURTUN UNUTULMAYACAK!

Samsun’da görev başında uğradığı saldırıcı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun, vefatının 9’uncu yılında anıldı. Tabip Odası, ‘Şiddete sıfır tolerans’ çağrısı yaptı

Dr. Kamil FURTUN  UNUTULMAYACAK!
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2024 18:02

Samsun’da tam 9 yıl önce görev yaptığı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun, Samsun Tabip Odası yöneticileri ve meslektaşları tarafından anıldı. Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu, “Biz şiddete sıfır tolerans için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Samsun'da ACI anma

‘HATIRASI ÖMÜR BOYU YAŞAYACAK’
Dr. Kamil Furtun için ilk anma mezarı başında gerçekleştirildi. Asri Mezarlık’ta düzenlenen anma töreninde Kamil Furtun için dualar edildi. Dr. Kamil Furtun’un eşi eski Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, acılarının ilk günkü taze olduğunu belirterek, eşinin hatırasını ömür boyu yaşatacaklarını dile getirdi.

Samsun'da ACI anma

Adının verildiği Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde düzenlenen ve eşi Dr. Funda Furtun başta olmak üzere Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu ile mesai arkadaşlarının katıldığı anma töreni, Dr. Kamil Furtun’un hastane bahçesinde bulunan büstüne karanfil bırakılmasıyla başladı. Daha sonra hastane önünde yapılan basın açıklamasında sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarının dinmediğine dikkat çekildi.

Samsun'da ACI anma

SADECE HEKİM DEĞİL
UMUTLAR DA ÖLÜYOR
Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu, burada yaptığı açıklamada kısaca şunları söyledi:

“Dile kolay 9 yıl, söylemesi ne kadar kolay değil mi? Hala dün gibi, hala bugün gibi ve hep de öyle olacak gibi… Bugün bu ülkede bir uzman hekim, bir cerrah 23 yılda yetişiyor. Bugün bu ülkede hiçbir meslek mensubunun almadığı uzunlukta bir eğitimden geçerek hekim, uzman hekim, cerrah, göğüs cerrahisi uzmanı olunabiliyor. Yani bugün bu ülkede bir hekim katledildiğinde sadece bir hekim ölmüyor, bu 9 yılda hayatları kurtarılabilir, şifalarına kavuşabilir binlerce hastanın, hasta yakının umudu da ölüyor.

Samsun'da ACI anma

EN SAVUNMASIZ OLDUĞUMUZ YERDE
Kamil Furtun hiçbir zaman ölmeyecek ama bugün bu ülkede, bu ahlaksızlıklara bu suçlara göz yumuldukça, ortak olundukça çare bulunmak için gayret edilmedikçe daha çok acılarımız olacak. Kamil ağabey bizlerin en savunmasız olduğumuz, kollarımızı gönlümüzü siz hastalarımıza şifa verebilmek için açtığımız, evlerimizden çok yuva eylediğimiz, bildiğimiz hastanelerimizde katledildi. Bugün hala aynı korunaksızlıkla çalışmaya, sizlere şifa vermeye yaşamaya çalıştığımız, yuvalarımızdan daha çok yuvalarımız olan iş yerlerimizde yani.

Samsun'da ACI anma

ŞİDDET ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Sağlıkta şiddet toplumdaki şiddetten elbette ki ayrılamaz, günümüzde toplumdaki şiddetin etki etmediği neredeyse hiçbir yer yok. Öğretmenlerimiz de öldürülür oldu bu ülkede artık. Doktor dövüyoruz diye övünmeye cüret edenlerin cezasız kalmasına , sağlık çalışanlarına olan dilin saygısızlaştırılmasına müsaade edilmeye devam edildikçe korkarım ki biz daha çok üzüleceğiz. Sağlıkta şiddete karşı sözde alınan önlemler oyalamadan öteye geçemiyor. Öyle ki bu toplumda artık şiddet bir çığ gibi büyüyor.

Samsun'da ACI anma

Daha çok hakarete uğramamak, daha çok ölmemek için, etkin sağlıkta şiddet yasasına ihtiyaç olduğunu bir kez daha yineliyorum. Şiddetin çözümü, şiddete karşı sıfır tolerans ve etkin yasaların bir an önce gündeme konulmasıyla sağlanacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda bir an önce adım atmalıdır. Biz şiddete sıfır tolerans için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.