Dolar 32,5990
Euro 34,7845
Altın 2.410,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Dünyada tek:Bafra Sele-Sepet

Bafra’da 6 asırdan bu yana Ramazan ayının 14’nü 15’ine bağlayan gece düzenlenen ‘Sele-Sepet Top Kandil Şenlikleri’ coşkuyla kutlandı.

Dünyada tek:Bafra Sele-Sepet
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2018 00:09

Bafra ilçesinde geleneksel olarak Ramazan ayında yapılan ‘Sele Sepet Top Kandil Şenliği’ ilçeye renk kattı. Çocuklarla birlikte çeşitli masal kahramanları, Karagöz ve Hacivat ellerinde fenerlerle birlikte çeşitli maniler söyleyerek bulvar caddesinde yürüyüş yaptı.Renkli görüntülere sahne olan şenlik etkinlikleri 15 Temmuz şehitler meydanında yapılan gösterilerle devam etti.

AK Parti Samsun Milletvekili adayı Orhan Kırcalı, burada yaptığı konuşmada, geleneği yaşatabilmeyi amaçladıklarını dile getirerek, “Bafra’mıza has geleneğimizi asırlardır yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Birlik beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz zaman içindeyiz. Bir olduğumuzda, diri olduğumuzda bizleri kimse yıkamaz.” dedi.

ÖZÜNDE BİRLİK VE BERABERLİK

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmasında, “Zihni Başkanımızın önemle üzerinde durduğu 600 yıllık geleneğimizi bizlerde aslına uygun bir şekilde elimizden geldiği kadarıyla devam ettirmeye çalıştık.  Dünya da bir tek Bafra’da kutlanan geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Sele Sepet şenlikleri  kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir . Bu geleneğin özünde çocukların sevindirilmesi ve Ramazan ayının bizlere kazandırdığı birliktelik ruhunu yaşatmak vardır. Bu anlamda Sele sepet şenlikleri çocuklar, gençler, büyükler olmak üzere bay ve bayan herkesi bir araya getirmektedir. Bir sevgi, saygı, dayanışma iklimi oluşturmakta, komşuluk ilişkilerini güçlendirmektedir. Baframızın Ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımında ve gündeme gelmesinde Sele sepet şenliklerinin çok etkili olacağına inanıyorum. Bu konuda iddialıyız’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahne gösterileri ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, MHP Samsun Milletvekili Adayı Abdurrahman Çamaş, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdullah Turna, Ak Parti Milletvekili Adayı Orhan Kırcalı, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.