Dolar 32,5217
Euro 34,9267
Altın 2.455,59
BİST 9.888,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘ONLAR SAMSUNSPORLU DEĞİL!..’

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugün itibariyle tamamen hedefe kilitlendiklerini belirterek, “Rotamızdan sapma yok. Taraftarımız bize inansın, güvensiz, destek olmaya devam etsin” dedi

‘ONLAR SAMSUNSPORLU DEĞİL!..’
REKLAM ALANI
11 Şubat 2021 20:34

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, basın mensuplarıyla video konferans yoluyla bir araya gelerek soruları cevapladı. Sağlam, “Hiçbir şampiyonluk şubat ayında kazanılmadı. Taraftarımız bize inansın” dedi.

HİÇBİR ŞAMPİYONLUK ŞUBATTA KAZANILMAZ
Taraftarın desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, “Sezon başında nasıl bir hedef koyduysak bu rotamızdan en ufak bir sapmamız yok. Yaşananlara ve kaybettiğimiz puanlara baktığımız zaman daha iyi olabilirdik ama bütün bu yaşadıklarımızı göz önünde bulundurduğumuzda daha da kötü olabilirdik. Dolayısıyla biz şu anda tamamen hedefimizin içerisindeyiz ve hiçbir şampiyonluk şubat ayında kazanılmadı ve kazanılmayacak da. Ama şubat ayında kazanılmış bütünlük sizi mayıs ayında şampiyon yapacaktır. O yüzden taraftarlarımız bize inanmaya, bize güvenmeye, bize destek olmaya devam etsinler” diye konuştu.

‘SAMSUNSPORLU OLDUKLARINA İNANMIYORUM’
Arada inişler ve çıkışların, iyi ve kötü günlerin, sıkıntılı günlerin olabileceğini söyleyen Teknik Direktör Sağlam, “Bugüne kadar biz 2 grubu da çok net bir şekilde gördük. Bir grup gerçekten Samsunspor’un başarısını isteyen ve taşın altına elini koyup, iyi günde kötü günde bizi destekleyen, bize moral veren, motivasyonumuzu arttıran grup. Bir grup da var ki, onların ben gerçekten Samsunsporlu olduğuna inanmıyorum. ‘Bir fırsatını bulsak da yüklensek’ deyip, bizim moralimizi ve motivasyonumuzu iyice aşağıya indirmek isteyen bir grup var. Biz bundan sonraki 3 ayı bize destek olan, her zaman her ortamda bize pozitif olarak yaklaşan ve iyi günde, kötü günde bizi destekleyen insanlarla beraber gideceğiz. Öbür taraftaki insanları da kendi sıkıntılarıyla baş başa bırakmak istiyorum” dedi.

‘İLYAS, ÖNEMLİ BİR OYUNCUMUZ AMA…’
İlyas Kubilay Yavuz’un takımın önemli oyuncularımızdan bir tanesi olduğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Kubilay’ı şu anda tam kullanmak istediğimiz gibi kullanıyoruz ve çok net bir şekilde de ondan verim alıyoruz. Sonuca etki edecek performansı da kendisi ortaya koyuyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de bizim önemli oyuncularımızdan bir tanesi olacak. Ama futbol stratejileri üzerine kurulu bir oyun. Bizim kadromuzdaki tüm oyuncularımız ki özellikle devre arasında gelen oyuncularımız ve giden oyuncularımızı ortaya koyduğumuz zaman çok geniş bir kadromuz oldu. Dolayısıyla maçlarda kaleci haricinde 10 tane oyuncu oynatabiliyoruz. 11 tane oyuncumuz dışarıda kalıyor. 18 kişilik kadro yaparken kaleci dahil 7 kişi kadroya alabiliyoruz. 2000 doğumlu gençlerin haricinde 6 tane oyuncuyu kadromuza alabiliyoruz. Tomane haricinde 5 tane bu kaliteli oyuncularımızı maalesef kadroya alamıyoruz. Dolayısıyla tüm oyuncularımız şunu çok iyi biliyorlar ki, kimin ne kadar süre alacağını biz takımın menfaatine göre belirliyoruz. O yüzden burada şahısları bir kenara bırakacağız ve takımın ne yaptığına bakacağız” ifadelerini kullandı.

‘FUTBOL, 10 NUMARALARDAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR’
Modern futbolda artık her oyuncunun hem ofansif olarak hem de defansif olarak takıma katkı sağladığının altını çizen Sağlam, şöyle devam etti:

“Zaten öyle olduğu için Kubilay’ın attığı gole bakın. Golden önce kayarak top kazandı. Belki de futbol geçmişine baktığımız zaman çok nadir gördüğümüz işlerden bir tanesini yaptı. Kendisi çok müthiş bir değişimin içerisinde. Artık günümüz futbolu artık o eski tabiriyle 10 numaralardan kurtulmaya çalışıyor. Dünyanın en iyi antrenörleri bile bu tür eski tip 10 numaraları artık önlerindeki not defterlerinden yavaş yavaş silmeye çalışıyorlar. Modern futbolun ön gördüğü artık bir orta saha oyuncusu olarak işlerine devam ediyorlar. Bundan sonraki süreçte de biz Kubilay’dan faydalanmaya devam edeceğiz. Kubilay’da belki bazen baştan başlayarak, bazen de sonradan girecek, rakibin fiziksel olarak düştüğü anlarda kendini daha güzel ifade edecek. Onun girdiği maçlarda takım kazanacak. O da mutlu olacak, biz de mutlu olacağız. ‘Kendi için oynayan rakip için oynar, takım için oynayan kendi için oynar.’ Bu güzel bir sözdür. Her futbolcunun da uygulaması gereken bir sözdür. ”

Açıklamalarının son bölümünde Akhisarspor maçına da değinen Ertuğrul Sağlam, “Cumartesi günü bizim için önemli olan bir karşılaşmaya gidiyoruz. Dolayısıyla bundan sonra oynayacağımız 15 karşılaşmanın her birinin puanlarının çok değerli olduğu gerçeği ile Akhisarspor deplasmanında oyuncularımız sorumluluk alacaklar, hep birlikte hareket edecekler. Oyunun iki yönünü de en iyi şekilde uygulamaya çalışacaklar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.