Dolar 32,5392
Euro 34,7953
Altın 2.437,62
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘DURAK ÇİLESİ SON BULSUN’

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 19 Mayıs İlçesi’nden şehir merkezine yolcu taşıyan minibüslere uygulanan ‘2 durak kuralı’nın düzeltilmesini istedi

‘DURAK ÇİLESİ SON BULSUN’
REKLAM ALANI
5 Ocak 2023 15:43

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 19 Mayıs İlçesi’nden minibüsle şehir merkezi yönüne gitmek isteyen yolculara uygulanan ‘2 durak kuralı’ nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını, yolcuların çoğu zaman indi-bindi yaparak tekrar ücret ödemek zorunda kaldıklarını, bu durumdan minibüsçü esnafının da rahatsız olduğunusöyledi.

‘İNANILMAZ CEZALAR YAZILIYOR’
Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi üzerine konuştu. Konuşmasında Samsun’un sorunlarına da değinen Bedri Yaşar, İYİ Parti İlçe Başkanı Uğur Yaman ve İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Ayvaz ile birlikte 19 Mayıs Minibüsçüler Dernek Başkanı Muammer Akyüz’ü minibüsçüler odasında ziyaret ettiklerini ifade etti. Yaşar, minibüsçülerin artan maliyetlerden, durak sayısından ve kesilen yüksek trafik cezalarından yakındıklarını belirterek, “Samsun’da yeni bir terminal açıldı. 19 Mayıs’tan şehir merkezine kadar sadece 2 tane durak var. Bu 2 durağın arasındaki mesafe en az 6 kilometre. Yani minibüsler sadece bu 2 duraklarda durabiliyor. Minibüsçülere, ara duraklarda durduğu takdirde inanılmaz cezalar yazılıyor. Durum böyle olunca yolcular tekrar indi-bindi yapmak zorunda kalıyorlar ve ulaşım maliyetleri artıyor” dedi

YOLCULAR ÇÖZÜM BEKLİYOR
Emekliye yapılan zammın yüzde 30’da kaldığını buna karşılık, trafik cezalarına yapılan zamların yüzde 100’ün üzerinde olduğuna dikkat çeken, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Yolcular da bu ‘iki durak’ kuralından rahatsız durumdadır. Yani bugün indi-bindi15 lira olduğunu varsayarsak, günde sadece Ondokuzmayıs’tan Samsun’a giden bir kardeşimizin günlük yol masrafı 15 liradır. Bu masraf on günde 150, ayda 450 lira eder. Yüzde 10’u sadece bu şartlarda minibüs ücretlerine gidiyor. İnip tekrar bir başkaminibüse bindiğiniz zaman bu da 900 lirayı buluyor. Merkezde, özellikle otogarın yapılmasına diyeceğimiz bir şey yok,iyi olmuştur. Ama siyasetin görevi, belediyelerimizin görevi aynı zamanda insanların hayatını da kolaylaştırmaktır. İnşallah, bu konuştuklarımızı dikkate alırlar, ya aralara durak ilave ederler ya da bu cezaları orta yerden kaldırırlar” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YETERSİZ
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun’da kentsel dönüşüm mahallelerin bulunduğuna da dikkat çekerek, ayrıca şunları söyledi:

“Samsun’un Canik İlçesi’nde Soğuksu Mahallesi’nin muhtarı Adem Çetir diyor ki: ‘Yirmi senedir bizim burada kentsel dönüşüm yapılacak.’ deniliyor, biz de bekliyoruz.” Tabii, Samsun’un sadece Soğuksu Mahallesi değil, Zeytinlik Mahallesi, Hastanebaşı Mahallesi, yine, kentsel dönüşüm yapılması zaruri olan Türkiye’deki kent merkezlerinden sadece birkaç tanesidir. Burada da yapılan uygulamalar, işte, kamulaştırmalar başlanmış, fiyatlarından kimse memnun değil veya “Başka alanlarda yapılacak konutlara sizi yönlendirelim.” gibi düşünceler var ama Hükûmetin yani sizlerin, bugün icranın başında, bu insanları muhatap alıp Türkiye’nin de önemli bir sorunu olan kentsel dönüşüm problemi konusunda net adımlar atmanız lazım.Bugün bazı adımlar atmaya çalışıyorsunuz ama bunların yeterli olmadığını, bugün 6 milyona yakın binanın kentsel dönüşümü beklediğini de hepimiz biliyoruz.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.