Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

SAMSUNLU OLMANIN HAKLI GURURU

SAMSUNLU OLMANIN HAKLI GURURU
REKLAM ALANI
16 Mayıs 2022 23:06 | Son Güncellenme: 29 Haziran 2022 17:34

 Tarih 19 Mayıs 1919

  1. Ordu müfettişi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Samsun’da Kurtuluş mücadelesini başlattılar. Ve zaferle sonuçlanan mücadelenin ayak sesleri günümüze kadar geldi.Her yıl kutlanan bu zaferin programı;pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllar zayıf kutlanmış olsa da, bu sene coşku ile kaldığı yerden devam edecektir.

Kutlamalarda;

Sporcuların, gençlik merkezleri üyelerinin, halk oyunları festivaline katılacak tüm gruplar ve belediye bandosunun, ritm gruplarının ve Samsun halkının katılımıyla gerçekleştirilecek olan Fener alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü,

Yerli ve yabancı atletlerin katılımı ile gerçekleşecek olan 19 Mayıs Yarı Maratonu,

Farklı illerden gelecek olan Vosvos Kulüplerinin katılımıyla araç sergisi ve şehir turu,

Batıpark’ta dragon yarışları

Her sene olduğu gibi bu senenin yıldızları Solo Türk ve Türk Yıldızları uçak gösterileri,

Günün anlamına yakışan 1919 metrelik bayrak yürüyüşü

Yalın, Şevval Sam, Merve Özbey, Samsun Bölge Bando Komutanlığı ve Devlet Klasik Türk Müziği konserleri,

ve daha niceleri…

Gözlemin o ki; Samsunlu olup da bir kez olsun etkinlikleri yakından izlememiş, yıllarca Samsun’da ikamet edipte balkondan izlediği Türk yıldızlarıyla yetinmiş dostlar var. Lütfen bu sene kendinize bir iyilik yapın ve alana gidin. Çoluk çocuk, genç yaşlı herkesin coşkusuna ortak olun. Sabahın erken saatlerinden gecenin geç vaktine kadar devam eden anlatılası değil yaşanılası bu serüvene siz de ortak olun.

Samsunlu olmanın haklı gururunu bir kez daha hissedin.

Coşku dolu bir hafta dileğiyle.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.