Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Düzensiz kan şekeri baş dönmesine neden oluyor

Büyük Anadolu Hastaneleri İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gonca Aylin Tuhta, “İnsan hayatında sıkça rastladığı baş dönmesinin bir çok nedeni vardır. Bunların arasında en önemlilerinden biri de düzensiz kan şekeridir” dedi.

Düzensiz kan şekeri baş dönmesine neden oluyor
REKLAM ALANI
12 Mart 2020 12:07

Dengesizlik hissi, kişinin çevresine göre dengesini sağlayamama durumudur. Baş dönmesi ve denge bozukluğu, oldukça sık rastlanan yakınmalardandır.
Büyük Anadolu Hastaneleri İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gonca Aylin Tuhta, Baş dönmesi ve denge bozukluğuna düzensiz kan şekerinden kaynaklanabileceğini belirterek bu durumun ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

DİYABET NEDİR?
Diyabet (Şeker Hastalığı) pankreas tarafından yeterince insülin üretilememesi ya da üretilen insülinin vücut tarafından verimli kullanılamamsı ile oluşan ve ömür boyu devam eden bir hastalıktır. Diyabetin en yaygın erken habercisi sık idrara çıkmak ve artan susuzluk hissidir. Bu erken belirtiler genellikle yükselen kan şekeriyle bağlantılıdır.

BAŞ DÖNMESİ YAPABİLİR
Diyabette (şeker hastalığı) kan şekeri çok düşüyor ya da çok yükseliyorsa baş dönmesi olabilir. Şeker yükseldiğinde ağız kuruluğu, çok su içme ve çok idrara çıkma, halsizlik, aşırı sıvı kaybı ve tansiyon düşüklüğü ile birlikte baş dönmesi de gibi sonuçlar doğurabilir.

BELİRTİLERE DİKKAT
Şeker düştüğünde ise aşırı terleme, üşüme hissi, acıkma, bilinçte bulanıklık, uyku hali ve yine baş dönmesi olabilir. Yine böbrek üstü bezi yetmezliğinde (Addison hastalığı) tansiyon düşüklüğü ile birlikte baş dönmesi, halsizlik, iştahsızlık, zayıflama ve deri renginde koyulaşma görülebilmektedir. Bu belirtilerden kendinizde gördüğünüz varsa mutlaka uzman bir hekime başvurun” diyerek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.