Dolar 32,5400
Euro 34,8621
Altın 2.424,20
BİST 9.694,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
15 Aralık 2022 09:00 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2022 21:11

                                                                                      ÖZEL OKULLAR

Eğitim sisteminde devletin denetim ve gözetiminde faaliyet gösteren özel okullar veliler ve öğrenciler için alternatif bir seçenektir.

         Tüm Türkiye’de devletin teşviki ile özel okulların payı son 10 yılda yüzde 14’lere çıkmış, ancak son yıllarda yaşanan olumsuzlar nedeniyle bu oran yüzde 7’lere düşmüştür.

Son 2 yılda yaşanan pandemi, ekonomik sorunlar ve özel okullara devlet teşviklerinin kaldırılması sektörü zora sokmuş, birçok özel okul ya kapanmış ya da el değiştirmiştir.

       Devletin eğitimdeki yükünün önemli bir kısmını alan özel okul yatırımcıları maalesef sesini duyuramamış, ilgililer ve yetkililerden destek görmemiştir.

Eğitimdeki kalitenin artmasına, rekabet koşullarının oluşmasına zemin hazırlayan,  öğretmen ve çalışan istihdamında önemli rol oynayan bu sektörün dinlenmesine ve desteklenmeye ihtiyaç vardır.

Sorunların hat safhaya ulaştığı bu günlerde Samsun Ticaret Odası Eğitim Meslek Grubu Samsun’daki özel okul sahiplerini toplayarak, sorunlarını dinlemiş ve çözüm önerilerini rapor halinde ilgililere ve yetkililere ulaştırma konusunda duyarlılık göstermiştir.

      Özel okul sahiplerinin Samsun’da ilk defa biraya getirilmesi, dinlenmesi konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Samsun Ticaret Odası Başkanı Zeki Murzioğlu ve Eğitim Meslek Grubu Başkanı Osman Teber’e teşekkür ediyoruz.

      Özel okul sahiplerinin en önemli talebi, süratle değişen girdi maliyetlerini karşılayabilecekleri eğitim ücretlerinin makul bir düzeyde revize edilmesidir.

Kırtasiye, yemek, personel giderleri, su, elektrik, doğalgaz v.b  giderlerinde artış oranlarının dikkate alınarak, belirlenecek fiyatlar ancak kurumların ayakta kamasını sağlayacaktır.

Bunun yanında geçmişte olduğu gibi yatırım teşvikleri, kredi imkanları, KDV , ÖTV muafiyetleri , sigorta prim destekleri de taleplerinden bazılarıdır.

Öğrencilerin, okulların hepsi devletin koruması, gözetimi ve denetimi altında olduğuna göre özel- devlet ayrımı olmaksızın desteklenmesi ve sahiplenilmesi gerekir.

Sağlıklı, mutlu ve eğitimli kalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.