Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

‘EMEK BİZİM, SÖZ BİZİM’

8 Şubat’ta ‘iş bırakma’ eylemine imza atan Samsun Tabipler Odası, “17-18 Şubat 2022 tarihlerini de kapsayan hekimlerin hak arama eylemlerini de destekliyoruz” açıklaması yaptı

‘EMEK BİZİM, SÖZ BİZİM’
REKLAM ALANI
16 Şubat 2022 19:55

Samsun Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak ekonomik ve özlük hakları için yoğun bir mücadele yürüttüklerini belirterek, “Emek Bizim, Söz Bizim’ diyerek başlattığımız mücadele programı çerçevesinde yaptığımız G(ö)REV etkinliği de dahil eylem ve etkinliklerimiz tüm hekimlik alanlarını kapsayarak yoğun bir şekilde devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

GÖREV EYLEMLERİNE VATANDAŞ DESTEĞİ
Oda Başkanı Dr. Funda Furtun tarafından yapılan açıklamada, 15 Aralık 2021 tarihinde ülke genelinde yaptıkları ‘Görev’ eylemini hatırlatarak, “Görev eylemi, TBMM’de hekimlerin özlük haklarını iyileştiren tasarının usülsüz ve gerekçesiz geri çekilmesine karşı refleks bir reaksiyondu. Böylece sağlık idaresi hekimlerin kararlılığını görmüştür. Fakat 8 Şubat 2022 GöREV eylemine kadar hekimlerin meslek örgütü TTB ve Samsun Tabip odası beyaz nöbet eylemleri ve sağlık idaresine etki edeceklerle görüşmeler yapmış, tüm çabalara rağmen bir sonuç alınamamıştır.Bu durumda emeğimizden kaynaklanan gücümüzü kullanarak 8 Şubat 2022 de iş bırakma eylemi TTB ve Tabip odaları tarafından gerçekleştirilmiştir. Tüm ülke genelinde eylemlerimizin başarıya ulaşması, hekimlerin özlük hakları konusunda kararlılığının göstergesidir. Bu noktada GöREV eylemlerimizde yurttaşlarımızın hekimlere verdiği desteği belirtmek ve yurttaşlarımıza teşekkürü borç bildiğimizi söylemek isteriz” dedi.

‘EMEĞİMİZİN SÖMÜRÜLMESİNE KARŞI BİRLİKTEYİZ’
“Ekonomik ve özlük haklarımızda iyileştirme, emeğimizin karşılığını aldığımız daha iyi bir sağlık ortamı oluşturulana kadar mücadelemiz artarak sürecektir” diyen Funda Furtun, ayrıca şunları belirtti:

“İş güvencesizliğine, sağlık alanında yaşanan şiddete, emeğimizin sömürülmesine karşı tabip odalarımızla, kol ve komisyonlarımızla yürüttüğümüz mücadeleyi hekimlerin meslek örgütü olan TTB ve Tabip odaları liderliğinde sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte yürütmenin kıymetli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle 17-18 Şubat 2022 tarihlerini de kapsayan hekimlerin hak arama eylemlerini desteklediğimizi belirtmek isteriz.

‘HAK ARAMA EYLEMLERİNİ DESTEKLİYORUZ’
Hekimliğin farklı alanlarında biriken birçok soruna karşı hak arama mücadelesinin yalnızca grevlerden ibaret olmadığı bilinciyle mücadelede birliktelik ve sürekliliğin önemini vurgulamak istiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına, özlük haklarımıza, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkacağına inanıyoruz.
Diğer taraftan Samsun Tabip Odası her zaman aile hekimlerinin yanındadır ve aile hekimliğine dair dernek altında örgütlü mücadelesini değerli bulmaktadır. Bu nedenle Samsun Tabip Odası Aile Hekimliği Kolu olarak Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun (AHEF) 17-18 Şubat 2022 tarihlerini de kapsayan hak arama eylemlerini desteklediğimizi de ifade ediyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.