Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Emekli için 355 TL intibak zammı! 

Emekliler Meclis’ten çıkacak kararı bekliyor

Emekli için 355 TL intibak zammı! 
REKLAM ALANI
8 Nisan 2019 11:58

Emekliler yeni intibak zammı için yasa beklentisi taşıyor. Özellikle 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gözü Meclis’te. Çıkacak yasa sonrası emekli maaşı artacak. Emekli maaşları için 355 liraya varan artış için yasa bekleniyor. İşte milyonlarca emeklinin merakla beklediği intibak zammı hakkında tüm detaylar!
Milyonlarca emekli intibak beklentisi taşıyor. Emekliler, intibak için başlatılan yargı sürecinde istediğini bulamadı ancak umutları devam ediyor.

Anayasa Mahkemesi’nin intibak zammının yasa yoluyla yapılabileceğini belirtmesiyle, emeklilerin gözü Meclis’e çevrildi.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak umutlarının sürdüğünü belirterek, “Aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000’den önce emekli olanlar bizden daha fazla maaş alıyor. Promosyon, ikramiye gibi pek çok imkan elde ettik. Şimdi de intibak ile maaş farklılığının son bulmasını bekliyoruz” diyor.

HERKESE FARKLI YANSIR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu da “2000’den önce emekli olmuş bir kişi 2 bin 200-2 bin 300 lira civarında maaş alıyorsa, 1 Ocak 2000’den sonra emekli olmuş kişi bin 900 lira alıyor.

Arada 300-400 lira fark var. Bugüne kadarki taleplerimizin büyük bölümü hükümetimizce yerine getirildi. Bu konunun da çözüme kavuşmasını bekliyoruz.

Konu aileleriyle birlikte yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiriyor” açıklamasını yaptı.

Eğer intibak yasası çıkarsa, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı detaylı bir çalışma gerçekleştirecek.
2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak.

Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK’lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı.

Yeni intibakta da artışın bu seviyelerde olabileceği ifade ediliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.